Afbeelding
Cees Reichard

De Schijnwerper succesvol met ‘Alles is Schijn’

Algemeen

In een uitverkocht Theater Concordia in Haastrecht speelde De Schijnwerper op zaterdag 13 november ‘Alles is Schijn’. De voorstelling is geïnspireerd op scènes uit het verleden van de vereniging. Regisseur Michel Linthorst heeft dit speciaal op verzoek voor De Schijnwerper geschreven. Het was genieten van voortreffelijk toneelspel. De herhaling was op zondagmiddag, opnieuw in een volle zaal.

Het publiek wordt meegenomen in het leven van kunstenaar Nero Nabilus die een grote droom heeft om wereldberoemd te worden. Hij schuwt niets en ontziet niemand om zijn doel te bereiken. Op een feest probeert iedereen zichzelf zoveel mogelijk in de schijnwerper te zetten. Veel intriges en met een onverwachte plotwending komt alles tot een hoogtepunt van schijnheiligheid. Het gehele spel is verrassend.

Hoofdrolspeler

De spelers waren in vorm, er werd goed spel geleverd. Voortreffelijk spel zagen we van hoofdrolspeler Onno Rietveld als Nero Nabilus. Hij wilde op wat voor manier dan ook de beroemdste kunstenaar van de wereld worden. Hij belandde hierdoor in allerlei benarde situaties.

Heel bijzonder was ook dat de actualiteit in het spel betrokken werd. Zo verscheen Rob van Zuijlen, gastheer van Concordia in het spel. Humoristisch gaf hij uitleg waarom er geen pauze kon zijn. “We weten toch dat de horeca na acht uur dicht moet blijven? Speel dan maar rustig door”, was zijn advies.

Onder gitaarbegeleiding van Danilo Mak werden drie prachtige liedjes solo gezongen. Het was een volmaakte voorstelling waar iedereen van genoten heeft.

Cees Reichard

Afbeelding
Kent u een sterke powervrouw 1 uur geleden
Afbeelding
Bij WDS moet je wel op tijd komen 2 uur geleden
Een oorkonde voor Huib Dolleman en Ties Bode uitgereiktdoor de wethouder van Sneek.Beide mannen gewoon in 'werkkleding'.
Wat je biedt moet je betalen (2) 20 uur geleden
Afbeelding
Aan gene zijde 4 mrt, 12:00
Afbeelding
Orde op zaken! 3 mrt, 17:00
Afbeelding
Nieuwe openingstijden Bibliotheek Linschoten 3 mrt, 12:00
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 2 mrt, 17:00
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 2 mrt, 12:00