Afbeelding
Siem van der Burg

De Sint kwam gelukkig wel naar Montfoort

Algemeen

Sterker nog ... hij was al een dag eerder in Nederland dan verwacht. En koud nadat de Sint en zijn Pieten op Soestdijk het defilé hadden afgenomen kwamen ze in Montfoort aan. Het feest was anders dan anders, maar van de gespannen, vrolijke en gelukzalige kindergezichtjes was niet af te leiden dat er bijzondere regels werden nageleefd.

Vincent Kemp en Pretkapel de ZWUP zweepten de kinderen op. “We maken er hier aan de kade en op de brug een mooi feestje van”, klonk het uit de luidsprekers. Als we niet naar het ‘Joseph’ kunnen vanwege de regels, dan bouwen we het feest gewoon hier. De Sint en zijn vele Pieten kregen een warm onthaal. Op de brug sprak burgemeester Van Hartskamp de Sint en Pieten toe en heette hen van harte welkom in Montfoort. De kinderen kregen geen genoeg van de sinterklaasliedjes van de ZWUP en van de DJ met Vincent Kemp. Vooral het speciale Montfoortse sinterklaaslied werd meermaals uit volle borst meegezongen.

Het werd een geweldig feest. Het weer zat mee, voor alle kinderen was er een lekkere hand vol snoepgoed (indien gewenst glutenvrij), wie wilde kon op de foto met zwarte Piet of de Sint en de zekerheid dat de Sint weer in Montfoort is, vergroot de kans dat het zin heeft om je schoen te zetten.

Maar helaas komt ‘ie niet in Linschoten

Op Facebook laat de Sint weten dat ‘ie niet naar Linschoten kan komen. “Helaas heb ik gehoord dat veel Linschotenaren, zowel groot als klein, in quarantaine zitten”, schrijft de Sint daar. “Ik begreep dat enkele schoolklassen thuis zitten. Met een aantal wijze Pieten heb ik overleg gehad en helaas heb ik met pijn in mijn hart moeten besluiten dat er géén intocht gaat komen in Linschoten op 20 november. Ik zou graag willen dat straks iedereen gewoon pakjesavond kan vieren en daarom lijkt het me beter om wel de huizen ´s nachts langs te gaan om de schoenen te vullen, maar niet overdag met z’n allen bij elkaar te komen.”

Er zit voor de kinderen in Linschoten niet veel anders op dan komende zaterdag, met een volwassene met een geldige QR-code, naar een van de plaatsen in het Groene Hart te gaan waar de Sint nog wel acte de présence geeft. De schoen zetten kan natuurlijk altijd!

Siem van der Burg

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Waarom De Pelikaan niet verloren mag gaan 8 uur geleden
Afbeelding
‘t Kaasmeisje, meer dan alleen kaas 9 uur geleden
Afbeelding
Boer Koos van der Wind uit Montfoort is continu bezig met verduurzaming 10 uur geleden
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie 13 uur geleden
Afbeelding
Winterconcert Linfano 15 uur geleden
Afbeelding
Help de bakkersexpositie compleet te maken 18 uur geleden
Afbeelding
Tour de Boer landt in Polsbroek 8 dec, 19:00
Afbeelding
Wintertentoonstelling 2022-2023 bij Sille Gallery 8 dec, 18:00