Afbeelding
pr

Linschoten kleurt rood-wit

Algemeen

De Linschoter tweekleur, het wapen van de voormalige gemeente Linschoten in vlagformaat, kan weer wordt uitgestoken. De Linschotervlag wordt gebruikt ter gelegenheid van een jubileum, geboorte, thuiskomst, iets anders of gewoon omdat je een Linschoter bent of als verzamelobject.

Het rood-witte wapen ziet er simpel uit maar heeft een interessante geschiedenis. Het gemeentewapen werd op 11 september 1816 bevestigd door de Hoge Raad van Adel. Het wapen is een voortzetting van de heerlijkheid Linschoten. Deze is weer afkomstig van het geslacht ‘Van Linschoten’ dat sinds de late Middeleeuwen het gebied in hun bezit had. Met ingang van 1989 ging de gemeente Linschoten, door de gemeentelijke herindeling, op in de gemeente Montfoort. Het wapen van Linschoten is daardoor definitief komen te vervallen als gemeentewapen. In Linschoten wordt de vertrouwde gemeentevlag alleen nog gebruikt tijdens het jaarlijkse defilé van de avondvierdaagse.

Maar dat kan anders. Op veler verzoek zijn weer ‘Linschotervlaggen’ gemaakt. De gevelvlag is 100 x 70 centimeter groot. De plaatselijke tweekleur is zolang de voorraad strekt te koop voor 10 euro bij Historisch en Toeristisch Informatie Punt ‘De Ballensnoeperij’ van de Vereniging Oud-Linschoten op Dorpstraat 45a.

Geopend op vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

www.oud-linschoten.nl/de ballensnoeperij

Afbeelding
Een Luisterend Oor 2 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 4 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 9 uur geleden
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00
Afbeelding
Bestemmingsplan 'De Bleek' waarschijnlijk in de loop van 2025 van start 8 dec., 18:00
Afbeelding
De gezonken pont van Hekendorp 8 dec., 17:00