Afbeelding
pr

Linschoten kleurt rood-wit

Algemeen

De Linschoter tweekleur, het wapen van de voormalige gemeente Linschoten in vlagformaat, kan weer wordt uitgestoken. De Linschotervlag wordt gebruikt ter gelegenheid van een jubileum, geboorte, thuiskomst, iets anders of gewoon omdat je een Linschoter bent of als verzamelobject.

Het rood-witte wapen ziet er simpel uit maar heeft een interessante geschiedenis. Het gemeentewapen werd op 11 september 1816 bevestigd door de Hoge Raad van Adel. Het wapen is een voortzetting van de heerlijkheid Linschoten. Deze is weer afkomstig van het geslacht ‘Van Linschoten’ dat sinds de late Middeleeuwen het gebied in hun bezit had. Met ingang van 1989 ging de gemeente Linschoten, door de gemeentelijke herindeling, op in de gemeente Montfoort. Het wapen van Linschoten is daardoor definitief komen te vervallen als gemeentewapen. In Linschoten wordt de vertrouwde gemeentevlag alleen nog gebruikt tijdens het jaarlijkse defilé van de avondvierdaagse.

Maar dat kan anders. Op veler verzoek zijn weer ‘Linschotervlaggen’ gemaakt. De gevelvlag is 100 x 70 centimeter groot. De plaatselijke tweekleur is zolang de voorraad strekt te koop voor 10 euro bij Historisch en Toeristisch Informatie Punt ‘De Ballensnoeperij’ van de Vereniging Oud-Linschoten op Dorpstraat 45a.

Geopend op vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

www.oud-linschoten.nl/de ballensnoeperij

Afbeelding
Kookworkshop voor 18+'ers: Lekker, gezellig en gezond 12 uur geleden
Afbeelding
Verhalencafé: Liefde en verlangen, heerlijk, maar soms dodelijk 13 uur geleden
Uitreiking Hugo Kotestein oorkonde.
Monumentenstichting Hugo Kotestein 14 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere kerkdienst in Montfoort 19 uur geleden
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos 21 uur geleden
Flamenco Linschoten (foto: Gijs Possel).
Fotograaf Gijs Possel exposeert Flamencodansers In Theater De Wilde Weg 22 uur geleden
Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt 18 apr, 19:00
Afbeelding
WBO ondernemersvrouwen 18 apr, 18:00