Het koor Psallite Deo.
Het koor Psallite Deo. pr

Zing eens mee met een koor

Algemeen

Heb je ooit wel eens meegezongen met een klassiek koor? Deze vraag wordt niet gesteld aan volwassenen maar juist aan kinderen vanaf 12 jaar. Wil je eens weten hoe dat gaat en hoe dat is, dan ben je van harte welkom op 17 november om 20.00 uur in de Grote Michaëlskerk in Oudewater.

Organist Gerben van Mourik vertelt enthousiast over deze interactieve avond met het koor Psallite Deo uit Heinenoord. Zowel Gerben van Mourik als de koordirigent Arjen Uitbeijerse hebben veel ervaring met het werken met kinderen en jeugd. “Het is zo leuk om hen te enthousiasmeren en bekend te maken met de klassieke muziek. Veel kinderen zijn bevooroordeeld over dit soort muziek. Maar ze kennen het ook niet. Het doel van deze kooravond is echt om ze te laten voelen en beleven hoe het is.” Het koor Psallite Deo is al vaker in Oudewater geweest. Onlangs nog op Open Monumentendag gaven ze een concert in de Grote Kerk. Het koor bestaat uit zo’ n veertig jonge mensen en is een zogenoemd kamerkoor.

Ze zingen vierstemmig en hun muziekrepertoire is geestelijke (kerk)muziek van klassieke componisten. De soliste, Nanette Mans is een sopraan en neemt deze avond de solopartij voor haar rekening. Zij is een jonge dame die nog maar net begonnen is aan het conservatorium. Tijdens de oefenavond kunnen kinderen en andere aanwezigen alles aan haar vragen over haar opleiding en haar rol als soliste. Heel interactief dus. Ook aan de dirigent, organist en koorleden kan je van alles vragen.

Alle kids vanaf twaalf jaar mogen meezingen in het klassieke koor

Deze repetitieavond gaat vooraf aan een concert dat op zaterdagavond 20 november in de Grote Kerk plaats zal vinden. Het thema van het concert is ‘Vertrouwen’. Voornamelijk het vertrouwen op God en dat Hij de toekomst in Zijn handen heeft. “Maar het thema is natuurlijk universeel,” zegt Gerben. “Wer nur den lieben Gott lässt walten’ van Felix Mendelssohn-Bartholdy staat op het programma.” Alle kids vanaf 12 jaar uit en rond Oudewater zijn van harte uitgenodigd bij deze speciale koorrepetitie. En natuurlijk zijn ook alle jongeren die zin hebben om mee te doen welkom.

Je hebt geen koor-ervaring nodig om mee te kunnen doen. De interactieve avond is laagdrempelig, kosteloos en geheel vrijblijvend. Aanmelding vooraf is niet nodig en het is mogelijk om op ruime afstand te zitten. Ook ouders zijn welkom om aan te sluiten. Gerben vertelt dat Stichting Mien van ‘t Sand heeft bijgedragen in de kosten van deze avond. “Daardoor kan het helemaal gratis!” Ze starten om 20.00 uur in de Grote of St. Michaëlskerk in Oudewater. Omdat de hele kerk deze avond tot hun beschikking is, kan er goed afstand worden gehouden. Dus het gaat zeker door. Samen met de enthousiaste dirigent Arjen Uitbeijerse, organist Gerben Mourik en de koorleden van Psallite Deo heb je een onvergetelijke avond. Het programma duurt ongeveer 75 minuten. Verdere info over het concert op 20 november volgt nog. Het hangt af van alle coronamaatregelen op dat moment of wellicht de jongeren dan ook gedeeltelijk kunnen aansluiten bij het koor.

Voor vragen kun je contact opnemen met Gerben Mourik: gerbenmourik81@gmail.com

Margreet Nagtegaal

Afbeelding
Cd presentatie Change of Key 1 uur geleden
Afbeelding
Kampioenen 4 uur geleden
Afbeelding
Kookworkshop voor 18+'ers: Lekker, gezellig en gezond 18 uur geleden
Afbeelding
Verhalencafé: Liefde en verlangen, heerlijk, maar soms dodelijk 19 uur geleden
Uitreiking Hugo Kotestein oorkonde.
Monumentenstichting Hugo Kotestein 20 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere kerkdienst in Montfoort gisteren
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos 19 apr, 10:00
Flamenco Linschoten (foto: Gijs Possel).
Fotograaf Gijs Possel exposeert Flamencodansers In Theater De Wilde Weg 19 apr, 09:00