<p>Feestelijke opening van de Albert Heijn Montfoort.</p>

Feestelijke opening van de Albert Heijn Montfoort.

(Albert Heijn, Yasmin Hargreaves)

Albert Heijn in Montfoort na verbouwing weer open

Na een grondige verbouwing, die een week duurde, werd de Albert Heijn in Montfoort afgelopen dinsdag feestelijk heropend. Medewerker Pieter van Haren knipte samen met supermarktmanager Peter Adema het lintje door, waarna de ongeduldige eerste klanten snel het pand betraden. “Mooi!” “Ruim van opzet” en “Yes! De koffiemachine is terug!” Klanten waren zichtbaar blij weer in hun winkel terecht te kunnen.

De supermarkt biedt nu - naast het allernieuwste winkelconcept - voortaan een stomerijservice. “Onze winkel is echt heel mooi geworden. We krijgen leuke reacties”, aldus de supermarktmanager, die erg tevreden is over het resultaat. “Qua vierkante meters zijn we hetzelfde gebleven, maar toch oogt het veel ruimer, omdat het geheel ruimer is van opzet.” Een winkelmedewerkster beaamde dat. “Voor iedereen is het ook even wennen, want alles staat op een andere plek.” Collega’s vertelden hoe ze - net na inrichting - voor de koffiemelk iedere keer naar het verkeerde pad liepen. “Het zit anders in je systeem. Maar dat komt vanzelf goed.” Klanten die op de eerste openingsdag kwamen shoppen, werden persoonlijk welkom geheten en kregen allemaal een plattegrond uitgereikt. Opvallend detail is dat de koffiemachine terug is van weggeweest. Daar werd gelijk volop gebruik van gemaakt. Nieuw was ook dat de deli-afdeling plaats had gemaakt voor een koelwand, met vleeswaren, tapas en borrelhapjes en kazen. “Veel sneden we toch al niet meer zelf”, aldus een winkelmedewerkster. Op het versplein sprong de dry misting in het oog. Dat is een systeem dat groente en fruit goed op temperatuur houdt, zodat alles langer vers blijft. Met vier extra zelfscankassa’s hoopt de supermarkt dat het afrekenen nog sneller gaat. Verder is de supermarkt energiezuinig ingericht, zo liet de communicatie-afdeling weten. “Er is led-verlichting en met de restwarmte van de koelingen wordt de winkel verwarmd.”

De Albert Heijn aan de Boslaan 40 in Montfoort is open van maandag tot en met zaterdag van 07.00 tot 21.00 uur en zondag van 09.00 tot 21.00 uur. Klanten van de Albert Heijn parkeren gratis in de parkeergarage.

Sjoukje Dijkstra

Meer berichten