De inzet van Twan Koorevaar. Hij speelde een puike wedstrijd.
De inzet van Twan Koorevaar. Hij speelde een puike wedstrijd. Joop Kurver

SPV ‘81 niet opgewassen tegen ASW

SPV ‘81 - ASW 2-4

Vooral in de eerste twintig minuten speelden de Polsbroekers zwak en was er weinig beleving in de ploeg. ASW maakte gretig gebruik van de besluiteloosheid en het gemis aan krachtig ingrijpen van de groenhemden en scoorde al in de 4e minuut de 0-1 en een half uur later de 0-2. Voorafgaand aan dit doelpunt werd Taounza wegens vasthouden van een doorgebroken speler met rood van het veld gestuurd. Na de rust kwam SPV ‘81 met tien man nog wel sterk terug, maar ASW bleef de bovenliggende partij en kwam op een 0-4 voorsprong. SPV’81 probeerde nog wat het kon, en maakte het ASW in de slotfase nog erg lastig. De ploeg kwam zelfs nog terug op 2-4 en wilde meer, maar tijdrekken en onsportief gedrag waren in het laatste kwartier de enige wapens die ASW nog over had om de partij in het voordeel te beslechten.

Donkere wolken met af en toe motregen passeerden het sportcomplex van voetbalvereniging SPV ‘81. Even over halfdrie floot scheidsrechter dhr. Angelo Hogendoorn uit Driebruggen voor aanvang van de wedstrijd.

Rode kaart

ASW ging direct fel van start en het leek wel of de SPV-ploeg nog moest ontwaken. In de tweede aanval van de bezoekers, kon Justin van Holy de bal eenvoudig langs doelman Both schieten, 0-1. Vier minuten later had Tjardy Verkerk pech toen na een voorzet van rechts zijn inzet op de paal belandde. SPV kreeg toch iets meer balbezit en Thomas Spelt kreeg twee mogelijkheden in 18e en 24e minuut, echter zonder te scoren. Een minuut later kreeg ook Dave Koolwijk een kans maar ook hij wist het doel niet te vinden. Het liep gewoon niet bij SPV en de goede combinaties waren maar van korte duur. In de 32e minuut werd verdediger Hakim Taounza behoorlijk heftig opzijgezet door een ASW-speler, waar arbiter Hogendoorn ook best voor had mogen fluiten. De bijna doorgebroken speler werd in een reflex licht vastgehouden door de verdediger, waarna de onfortuinlijke Taounza met een rode kaart het strijdtoneel moest verlaten. Uit de toegekende vrijetrap kopte Fokke Fenema de 0-2 binnen.

Harald van Staveren

Na de thee kwamen de tien groenhemden strijdvaardig en vol goede moed weer op het veld. SPV’81 zette na het fluitsignaal direct druk naar voren en in de 52e minuut was Harald van Staveren dicht bij een doelpunt toen doelman Overdijk zich verslikte in de bal. De snelle voorhoede van ASW kreeg wel steeds meer ruimte en bij de uitbraak in de 60e minuut kon Van Holy wederom scoren, 0-3. Twee minuten later was het opnieuw raak door invaller Wamelink en keek SPV tegen een onmogelijke 0-4 achterstand aan. Toch gaf de ploeg van René Eyra niet op en de spelers streden in de slotfase voor elke bal. Bij een aanval over rechts gaf Dave Koolwijk in de 68e minuut een scherpe voorzet waarbij Harald van Staveren bij de tweede paal het laatste tikje gaf en de 1-4 aantekende.

Flipperkast

Het duel ontaardde daarna in rommelig flipperkast voetbal waarbij SPV wel steeds verder aandrong. Het zat de groenhemden niet mee, want in de 78e minuut werd Stijn Achterberg getackeld binnen de zestien en verdiende de invaller een strafschop, maar Hogendoorn wuifde deze weg. ASW werd zenuwachtig en elke speler bleef bij een kleine overtreding heel irritant zogenaamd geblesseerd liggen. Dit onsportieve gedrag werd nog erger nadat Achterberg met een dwarrelend schot de 2-4 op het scorebord zette. Door de vele blessurebehandelingen en tijdrekken bleef de arbiter nog ruim tien minuten langer door voetballen. Het mocht SPV echter niet meer baten, want uiteindelijk won de ploeg uit Waddinxveen toch verdiend de wedstrijd.