Maxime Jongerius brengt de spelers de eerste danspassen bij.
Maxime Jongerius brengt de spelers de eerste danspassen bij. Siem van der Burg

Treatief ‘Von Trapp’t af

Algemeen

Het is voor de liefhebbers van musicals niet nodig om naar de nationale uitvoering van ‘The Sound of Music’ te gaan. Begin volgend jaar, in de weken rond Pasen, zullen er negen voorstellingen van deze musical in sporthal ‘de Noortsyde’ in Oudewater worden opgevoerd. “Bij ons wordt de entree een stuk goedkoper, je hoeft niet ver te rijden en wij denken dat het ook leuker wordt”, zegt Ton Mastwijk, de voorzitter van Treatief.

Vrijdagavond 17 september werd de eerste repetitie gehouden voor de nieuwste productie van het Oudewaterse musical gezelschap Treatief. Er heerste een uitgelaten stemming. Anderhalf jaar later dan de bedoeling was, is het eindelijk zover. Onder leiding van de regisseur Dennis de Groot, zangcoach en orkestleider Timo Pronk en dansinstructrice Maxime Jongerius kon de anderhalf jaar geleden geselecteerde ‘cast’ aan de bak.

Tijdens de allereerste repetitie werd er weer hernieuwd kennis met elkaar gemaakt, werden de eerste liedjes uit de musical gezongen en de eerste danspassen gerepeteerd. Als je de groep van achttien kinderen (drie keer een rijtje kinderen van de familie ‘Von Trapp’) en de dertig volwassenen hoorde en zag, dan zou je niet zeggen dat het de eerste repetitie was. De energie spatte er vanaf. “We zijn ervan overtuigd dat we een fantastische musical neer kunnen zetten”, vervolgt Mastwijk. “We hebben een heel enthousiast topteam van regisseur, zang- en danscoaches, een geweldige cast en een grote groep helpende vrijwilligers (voor zaken als de organisatie, kleding productie, schmink, catering en gastvrouwen). En, niet onbelangrijk, we denken dat we de financiering van de musical ook wel rondkrijgen. Alle sponsoren die anderhalf jaar geleden hun steun toezegden doen dat nog steeds en we hopen dat de resterende benodigde gelden door nieuwe sponsors worden opgebracht of door sponsors die ons bij voorgaande producties al hielpen. Organisaties die willen steunen kunnen contact opnemen via info@treatief.nl.

Vanaf nu zal er hard gewerkt worden om iets moois neer te zetten. De acteurs/zangers komen elke week vrijdagavond voor de repetities in ‘Tjonkie’ bijeen. Het orkest dat uit ruim dertig musici zal bestaan repeteert apart vanaf februari 2022. Pas in de laatste fase gaan spelers en het orkest samen repeteren. De dirigent van het orkest, Timo Pronk, vroeg nog om een oproep te doen voor strijkers. Het orkest kan nog wel een aantal violisten gebruiken. Dus bent u een goede amateur violist neem dan gerust via mail contact op pronktimo@yahoo.com.

De kop is eraf. Iedereen is enthousiast en heeft er zin in. Op basis van de reputatie van Treatief kunnen we er verzekerd van zijn dat we rond Pasen 2022 kunnen genieten van een mooie uitvoering van ‘The Sound of Music’ in Oudewater.

Siem van der Burg

De drie teams ‘kinderen Von Trapp’ repeteerden buiten.
Afbeelding
Alsnog gefeliciteerd! 1 uur geleden
Afbeelding
Vertrouwen 3 uur geleden
Afbeelding
‘t Bakkershuis lanceert ‘Ontmoetingen Online’ en opent nieuwe bovenkamer 20 uur geleden
Afbeelding
Kinderboekenweekfeest in Oudewater 22 uur geleden
Afbeelding
Haastrechtse Kring opent het nieuwe concertseizoen gisteren
Afbeelding
Wilfred Kemp vertelt over Rome 30 sep, 12:00
Afbeelding
Open ochtend Hospice De Mantelmeeuw 30 sep, 10:00
Afbeelding
Seizoensuitslagen PV De Zwaluw 30 sep, 09:00