Tussen 8 en 10 uur konden er baantjes worden getrokken.
Tussen 8 en 10 uur konden er baantjes worden getrokken. Sjoukje Dijkstra

Eerste Fun Triatlon geslaagd!

Algemeen

De eerste slow FUN triatlon was een groot succes, zo laat Monique van het Knopenbad uit Montfoort weten. “De laatste twee deelnemers kwamen om 16.30 uur binnen. Een aantal kiest volgend jaar voor een 1/4 triatlon. Zij vonden de 1/8 wat te kort. De routes waren mooi en de organisatie goed. Verder was het perfect weer natuurlijk.”

Tussen 08.00 en 10.00 uur begonnen de honderd deelnemers met zwemmen. Deelnemers aan de 1/8 zwommen deden er tien banen, deelnemers aan de kwart triatlon twintig banen. De ochtend begon fris, met een bewolkte lucht. Maar al snel brak de lucht open, en konden de deelnemers zich laven aan een lekker zonnetje. De baantjes waren snel getrokken. Na het zwemmen was het tijd voor omkleden en namen sommige deelnemers de tijd zich te warmen aan een bakje koffie alvorens weer op weg te gaan. De route voor de 1/8 triatlon liep langs Oudewater, richting Linschoten en vervolgens weer richting Montfoort. Met het zonnetje liet een deel zich verleiden Oudewater in te fietsen en neer te strijken op een terrasje. Koffie was er, al dan niet met taart, en vooral welverdiend. De helft van de 20 kilometer zat er immers bijna op. Onderweg stopten mensen nu en dan, om even op hun kaart te kijken of even uit te rusten.

Eenmaal terug in Montfoort aangekomen, vielen sommige deelnemers met de neus in de boter, omdat tussen 12.00 en 15.00 uur Slagkracht optrad voor het Oude Stadhuis. Bij het Knopenbad aangekomen, konden deelnemers genieten van een lunch tussen half 12 en 13.00 uur. Er waren belegde bolletjes, krentenbollen, fruit en soep: “Niet eigengemaakt, maar wel mét de liefde van Dorenda.” Voor de luncheters waren er tafeltjes en stoeltjes neergezet, zodat ze ook echt even konden bijkomen. “Echt spierpijn krijg je hier niet van, maar je voelt het wel”, aldus een deelneemster.

Na de lunch kon er begonnen worden aan de laatste etappe, het loopgedeelte, waarbij de pas er niet al te hard in ging. “Het is geen marathon”, lachten Wim en Yvonne, die in de Maarschalklaan net aan de laatste kilometers waren begonnen. “Het is een slow triatlon.” Beiden vonden het op deze manier prima te doen. “We treffen het met het weer. Het had ook anders kunnen zijn”, aldus Yvonne. “Volgend jaar kunnen we wel meedoen met de 1/4 triatlon”, aldus Wim. “We genieten vooral van de omgeving. Zo kwamen we in Oudewater nog een hele optocht tegen van tractors. Dan blijf je toch even staan om wat foto’s te maken.”

Bij de finish worden deelnemers ontvangen met een applausje. Na ook dit onderdeel te hebben weg gekruist in de administratie, krijgen ze hun felbegeerde certificaat overhandigd. “Het is een succes”, vinden ze bij de finish. “Volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar. Zal weer een goede afsluiting zijn van het zwemseizoen.”

Sjoukje Dijkstra

Monique van het Knopenbad is te spreken over de organisatie van de eerste triatlon.
Soep met ballen was er niet. Wel kippensoep met vermicelli en de liefde van Dorenda.
De administratie werd keurig bijgehouden.
Bij het Knopenbad werden deelnemers warm welkom geheten.
Onderweg was er genoeg te doen en te zien, maar vooral te genieten van de natuur.
OZV moest de laatste wedstrijd aantreden tegen de concurrent Poseidon.
Ook OZV Dg kampioen 4 uur geleden
V.l.n.r.: Anneke van Heertum, Mirjam Jongerius en Marry van der Kroon.
Koningsochtend in Vlist met oranjebitter 6 uur geleden
 Tussen de buien door werd een hoop plezier gemaakt.
Koningsspelen voor de basisscholen 8 uur geleden
Afbeelding
Update spreidingswet en motie over plannen Cultuurhuis 9 uur geleden
Springkussen Striker was een succes.
Koningsdag in Driebruggen 11 uur geleden
Afbeelding
'Als ik ga - ga ben' 13 uur geleden
Afbeelding
Ringsteken met de skelter op Koningsdag in Polsbroek 14 uur geleden
De knikkerbanen tijdens de Koningsspelen.
Knikkeren en Koningsspelen 30 apr, 19:00