Sijmen Kosten (links) en René van Ommeren onthullen het logo van de school.
Sijmen Kosten (links) en René van Ommeren onthullen het logo van de school. Cees Reichard

Onthulling nieuwe logo van samenwerkingsschool De Pelikaan

Algemeen

Sinds 1 augustus zijn basisschool St. Catharina en obs de Vlisterstroom gefuseerd en gaan verder als: De Pelikaan, Samenwerkingsschool voor basisonderwijs Haastrecht. Op woensdag 1 september werd in de ochtenduren het nieuw logo onthuld en werd met leerlingen, leerkrachten, ouders en genodigden geproost op een vliegende start van de nieuwe school.

Directeur Sijmen Kosten vertelde in zijn openingswoord dat de nieuwe naam De Pelikaan, pure nostalgie voor Haastrecht is. De Pelikaan is het welbekende vliegtuig van de speeltuin ‘De Kleine Betuwe’. Nu het terrein van de speeltuin ontwikkeld gaat worden voor nieuwbouwplannen is het ontwikkelen van het logo de manier om De Pelikaan levend te houden. “De basisschool is een reis naar het puberen en uitvliegen naar de rest van je leven. Dus de link met de school is passend!”

Herkenbaarheid

De wens vanuit de school is herkenbaarheid van het vliegtuig in het logo. Een herkenbaar logo voor een Haastrechtse school, waar de volgende kernwaarden van toepassing zijn: welbevinden, autonomie en gezamenlijke verantwoordelijkheid. Vervolgens onthulde de directeur met oud-directeur René Van Ommeren onder luid applaus het logo. En hierop werd door alle aanwezigen een toost uitgebracht.

Symboliek

Het logo is een stilstaand geland vliegtuig in water. Het is de symboliek van de rust van het veilig geland zijn aan het begin van je basisschooltijd. De weg die je te gaan hebt en focussen op welk pad je verder neemt. De kleuren zijn blauw, groen en oudroze. Blauw staat voor rust, lucht, water, gezondheid, betrouwbaarheid, veiligheid. Het is het welbevinden, een kernwaarde van de school. Groen is voor natuur, milieu, geluk, gezondheid en groei. Oudroze: Feministisch, romantiek, krachtig, vrouwelijk. Op De Pelikaan zijn jongens en meisjes gelijk en hebben gelijke kansen. Dit logo is ontworpen door Yolanda van Beek. Tot slot bood bouwbedrijf Beekbouw de school een prachtige wandplaat aan met daarop een historisch overzicht van De Pelikaan. Deze krijgt een plek in de hal als je de school binnenkomt.

Cees Reichard

Op de wandplaat het historisch overzicht van De Pelikaan.
Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 7 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 8 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 9 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 9 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 10 uur geleden
Afbeelding
Boomband spijkeren 13 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 15 uur geleden
Afbeelding
Oud IJzer actie Ons Genoegen 18 uur geleden