Gewoon een rommelmarkt vanuit je eigen voortuin dus, en dat zal er dan zo ongeveer uit zien.
Gewoon een rommelmarkt vanuit je eigen voortuin dus, en dat zal er dan zo ongeveer uit zien. Sjoukje Dijkstra

Eerste voortuintjesrommelmarkt in Montfoort op 11 september

Algemeen

Met ruim twintig aanmeldingen lijkt de eerste voortuintjesrommelmarkt in Montfoort nu al een succes te worden. De Facebookgroep ‘Voortuintjesrommelmarkt Montfoort’, die vrijdag is opgezet, heeft al meer dan 150 leden. Organisatoren Corina van der Werf en Martine Neut zijn tevreden. Dat het samen valt met Monumentendag, dat vinden ze fijn. Corina zegt: “Mensen zijn dan toch aan de wandel of onderweg. Dan kunnen ze meteen langs een gezellig voortuintje.”

Vanwege Corona is er lang geen rommelmarkt meer georganiseerd. Martine vertelt: “We waren anderhalve week geleden aan het opruimen en zeiden tegen elkaar: ‘Jammer hè dat er nog steeds geen rommelmarkt is. Dan hadden we met de Kids een kleedje vol.’ Toen vertelde Corina dat ze in Oudewater de rommelmarkt in de voortuin organiseren. Zij vond: Dat kunnen wij toch ook! Ik heb toen gelijk de gemeente gevraagd, en we hadden tot mijn verbazing in no time akkoord. We hebben de agenda’s gepakt en zijn gelijk aan de slag gegaan.” Voor tips namen ze contact op met Carola, de organisator van de voortuintjesrommelmarkt in Oudewater. “Zij heeft het wat grootser aangepakt dit jaar”, zegt Martine. “Dat gaat ons op zo’n korte termijn niet lukken. Maar dit is al heel leuk!”

Via de facebookgroep ‘Voortuintjesrommelmarkt Montfoort’ kunnen mensen zich aanmelden. Ze worden dan op de Google Maps kaart geplaatst, zodat iedereen een leuke route kan lopen van tuin naar tuin. “Mensen die de route van de open Monumentendag aan het lopen zijn, kunnen kijken op de kaart of ze gelijk langs een voortuintje kunnen lopen. Een perfecte combi”, vindt Corina. “Natuurlijk moet iedereen wel aan de 1,5 meter denken!”, zegt ze.

Informatie en aanmelden kan op de facebookgroep ‘Voortuintjesrommelmarkt Montfoort’.

Sjoukje Dijkstra

Afbeelding
Collectanten de straat op voor kinderen in armoede 1 uur geleden
Afbeelding
Enkeltje Holandija nu ook in Oudewater 18 uur geleden
Afbeelding
Taizé viering in Linschoten 23 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren gisteren
Afbeelding
Plusdienst 'Geloof, Hoop & Liefde' 13 apr, 09:00
Afbeelding
In Memoriam: Piet Rutges (1949 - 2024) 12 apr, 19:00
Afbeelding
O.P.A. vijftig jaar! 12 apr, 18:00
De eerste bezoeker van het seizoen ontving enkele publicaties over het Gemaal en heerlijke koeken.
Amersfoort aan zee in Haastrecht 12 apr, 17:00