Afbeelding
Cees Reichard

Bellenblaasactie voor de veilige schoolomgeving

Algemeen

Het is bekend dat kinderen dol zijn op bellenblazen. Wat is het dan leuk om dat op school te mogen doen. De kinderen van de basisschool de Morgenster in Haastrecht werden op donderdag 2 september uitgenodigd dit te doen voor een bijzondere actie. Directeur Maaike van Eck lichtte toe dat met deze bellenblaasactie de school aandacht vraagt voor de verkeersveiligheid van scholieren en dit sluit aan bij de campagne ‘Wij gaan weer naar School’.

De directeur vertelde de kinderen dat we na de zomervakantie allemaal weer naar school gaan. Maar voor je er bent, moet je wel door het verkeer. Het is dan erg belangrijk om dan te weten hoe je veilig op school komt.

Wethouder Bert Bening (D66) gaf in zijn openingswoord aan dat ook de kinderen zelf verantwoordelijk zijn voor de veiligheid. Hij wees hen erop dat zij goed om zich heen moeten kijken, op de fiets de hand moeten uitsteken, zichtbare kleding dragen en ‘s winters met licht rijden. Je moet naar de auto kijken en kijken of de chauffeur jou ziet en dat alles veilig verloopt. Vervolgens gaf hij het startsein om met bellenblazen te beginnen. En daar hadden de kinderen zichtbaar plezier in.

Kwetsbaar

Scholieren zijn kwetsbaar in het verkeer en na de zomervakantie is er een piek in de aantallen slachtoffers in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar. Het is dus belangrijk om in deze periode zowel bij kinderen, jongeren en hun ouders zelf als bij medeweggebruikers en andere betrokkenen aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid.

De samenwerkende gemeenten in Zuid-Holland, het ROV, Leer in het Verkeer en de maatschappelijke organisaties VVN, ANWB, de Fietsersbond en TeamAlert organiseren dit jaar voor het eerst de Maand van de Veilige Schoolomgeving. Met activiteiten in het land willen de partners de verkeersveiligheid in de schoolomgeving versterken bij leerlingen en andere weggebruikers, ouders, leerkrachten en gemeenten. Deze bellenblaasactie was een succesvolle start.

Cees Reichard

Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 1 uur geleden
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 4 uur geleden
Afbeelding
Geloofsontmoeting 6 uur geleden
Afbeelding
Magenta exposeert 8 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Klavertje 4 exposeren 23 uur geleden
Afbeelding
Mooie prestaties bij het steppen gisteren
Dirigente Marja Timmer dirigeert het koor.
Concert Vrouwenkoor Vita Nova in Lekkerkerk gisteren
Afbeelding
Oranjevereniging Koningin Juliana Haastrecht pakt 'Groots' uit ter ere van 110-jarig bestaan 25 apr, 14:00