Afbeelding
pr

Groen licht voor Haastrechtse Proeverij

Algemeen

Op 11 september is er eindelijk weer een echt evenement in Haastrecht. Dankzij een verhuizing naar het Concordiaplein kan Proeverij Haastrecht dit jaar gewoon doorgaan. Iedereen die is gevaccineerd of een negatief testbewijs heeft, is welkom voor een hapje en een drankje en kan staan en zitten waar men wil.

Het groene licht voor Dé Proeverij van de Gemeente Krimpenerwaard is goed nieuws voor de liefhebbers van lekker eten en drinken. De Haastrechtse Proeverij is namelijk al twintig jaar een vaste traditie op de tweede zaterdag van september en al jaren het gezelligste dorpsfeest uit de regio.

Ondernemers uit Haastrecht en omgeving presenteren bijzondere gerechten om je kennis te laten maken met hun specialiteiten. Nieuw dit jaar is een speciale bierproeverij. Naast de selectie wijnen van slijterij Bij de Sluis is er een speciale biertap van Grand Café Concordia met daarop verschillende binnenlandse en buitenlandse bieren.

De Proeverij is dit jaar op het Concordiaplein, omdat dit plein makkelijker is af te zetten en het mogelijk is een toegangscontrole te doen. Want het terrein is alleen toegankelijk voor mensen die via de corona check app kunnen laten zien dat ze gevaccineerd zijn, of een negatieve test kunnen tonen die maximaal 24 uur oud is. Wie die toegang is gepasseerd komt in een grote open lucht brasserie waar je kunt eten en drinken en genieten van passende muziek. Door het hanteren van de toegangscontrole is het mogelijk op het terrein vrij rond te lopen en te staan of zitten waar je wilt.

Net als andere jaren is tijdens de Proeverij ook het Nederlands Kampioenschap kaasrollen. Verder is er een optreden van Drie Vierkante Meter, een band die het maken van gezelligheid hoog in het vaandel heeft staan. De toegang is ondanks de extra maatregelen net als andere jaren gratis. Op de Proeverij wordt met consumptiemunten gewerkt om snel te kunnen afrekenen en contactmomenten zoveel mogelijk te beperken.

De Proeverij start om 17.00 uur en duurt tot 24.00 uur.

Meer informatie volgt later via facebook.

Afbeelding
Afbeelding
Een deel van de aanwezige leerlingen van OBS De Schakels en burgemeester Danny de Vries.
OBS De Schakels en Barbara Mary 47 minuten geleden
Mevrouw Verboom omringd door verjaardagsbloemen.
Mevrouw Verboom viert een eeuw 1 uur geleden
Afbeelding
Dan maar voor de derde periode 1 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen: Slappe vertoning 2 uur geleden
Afbeelding
Traditionele rommelmarkt in Haastrecht 20 uur geleden
Afbeelding
Zangmiddag in Waarder 15 apr, 12:00
Afbeelding
Het eerste seizoen van de Jupiter Sportspeeltuin een groot succes 15 apr, 09:00
De Herder in al zijn glorie langs de Hollandse IJssel, rechts molenaar Dries van Beek
Molen de Herder in Willeskop 14 apr, 19:00