Afbeelding
pr

Mandolineorkest in Grote kerk Oudewater

Algemeen

Tijdens de zomeropenstelling van de Grote- of St. Michaëlskerk worden bezoekers elke zaterdag verrast met een concert. Op 28 augustus speelt het Eerste Schiedamse Mandolineorkest - ONI o.l.v. Cor Roozendaal weer in de koorruimte van het kerkgebouw.

Het orkest is opgericht in 1915 en heeft nu dertien spelende leden verdeeld over vier eerste mandolines, vier tweede mandolines, een mandola, een mandoloncello en drie gitaren. Het repertoire bestaat uit licht klassieke en hedendaagse muziek. Eerdere concerten die zij in Oudewater gaven werden enthousiast ontvangen! Het concert begint om 15.00 uur, de toegang is vrij, giften worden op prijs gesteld.

Weet u welkom!

Het opbrengen van N.S.B.-ers op 5 mei door twee priesterstudenten uit MegenFrans de Roode en Evert Hardesmeets, die ondergedoken zaten bijHein Blom in de Hekendorpse Buurt (nu kinderdagverblijf Veld-Zicht).Zij speelden een belangrijke rol in het verzet.Evert Hardesmeets (rechts) zou later op de dag zich verstoppenin het huis van Van Vliet op het IJsselvere en er de nacht doorbrengen.
Oorlogsdagboek mei 1945 8 uur geleden
 Ze hebben er weer een gezellig avond van gemaakt in het Cultuurhuis.
Taalcafé 15 uur geleden
Afbeelding
Ingezonden Van de Sande 17 uur geleden
Het echtpaar Kok met burgemeester Laurens de Graaf.
Koninklijke onderscheiding voor het echtpaar Kok-van Zuijlen in Polsbroek 3 mei, 17:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Linschoten 3 mei, 14:00
Afbeelding
Open ochtend Hospice De Mantelmeeuw 3 mei, 12:00
Afbeelding
Voetbalprogramma 3 mei, 10:00
Afbeelding
Orgelbespeling in Oudewater 3 mei, 09:00