Woerden ook in 2021 weer even Garnizoenstad

De gemeente Woerden kent als garnizoensstad een roemrijk verleden. Veel plekken in Woerden verwijzen daar naar. Reden voor het regiment bevoorradings-en transporttroepen van de Koninklijke Landmacht, om ook in 2021 de openbare beëdiging van militairen in Woerden te laten plaatsvinden.

Zo’n 40 militairen zullen op donderdag 9 september voor het front van de troepen en het aanwezige publiek met veel ceremonieel de eed of belofte op het vaandel van het regiment afleggen. Zij dienen na hun opleiding zo snel mogelijk beëdigd te worden alvorens zij uitgezonden kunnen worden en ze aan hun militaire carrière kunnen beginnen. Het ceremonieel zal omlijst worden met militaire muziek, deze keer gespeeld door Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers. Deze beëdigingsceremonie wordt georganiseerd door het regiment Bevoorradings- en Transporttroepen van de Koninklijke Landmacht in samenwerking met de gemeente Woerden en de Stichting Veteranen Lopikerwaard.

Door de ceremonie in de openbaarheid te doen laat de Koninklijke Landmacht niet alleen de relatie met de gemeente Woerden zien, maar ook dat zij midden in de samenleving staat.

De Stichting Veteranen Lopikerwaard heeft de in de Lopikerwaard (Woerden, Montfoort, Lopik, Oudewater en IJsselstein) woonachtige veteranen uitgenodigd om als speciale gast bij deze ceremonie aanwezig te zijn. Vanzelfsprekend worden de coronamaatregelen daarbij goed in acht genomen. De uitgenodigde veteranen worden om 13:00 uur ontvangen in restaurant Plein 7 Kerkplein 7 in Woerden. De ceremonie zelf begint om 14:00 uur en eindigt om 15.00 met een hapje en een drankje.

Om verzekerd te zijn van een zitplaats en in verband met de catering, is het belangrijk dat u zich voor 1 augustus aanmeldt via een mail aan de secretaris van de stichting, Raymond Hiltrop, emailadres raymond.hiltrop@veteranen-lopikerwaard.nl met vermelding van ‘Beëdiging 09.09.21’. Het bestuur van de Stichting Veteranen Lopikerwaard hoopt ook nu weer vele veteranen te mogen verwelkomen.

Meer berichten