<p pstyle="BODY">Volop genieten op het seniorentennistoernooi in Montfoort.</p>

Volop genieten op het seniorentennistoernooi in Montfoort.

(Sjoukje Dijkstra)

Volop genieten op het seniorentennistoernooi in Montfoort

Vorig jaar kon het niet doorgaan, vanwege corona. Het jaar ervoor was het te heet, memoreert een toeschouwer. Woensdag 7 juli was het weer perfect voor de 64 deelnemers aan het seniorentennistoernooi, dat plaatsvond bij de tennisclub in Montfoort.

Niet te heet, niet te koud, geen regen, maar droog. De tennisfan die aan de zijkant toekijkt hoe haar man speelt, wil liever niet met naam en toenaam in de krant. Ze geniet van het tennisspel en van het zonnetje dat geregeld achter de wolken vandaan komt. Acht pooltjes werden er gespeeld, laat Wim Beukers van de organisatie weten. “Iedereen heeft drie keer op de dag gespeeld. Al met al een perfect toernooi en supergezellig. Twee derde van de mensen kwam van buiten Montfoort. Ze zeggen allemaal volgend jaar terug te komen.” Van de acht pooltjes kregen de winnaars een bakje kersen en een plantje. “Dat konden ze verdelen”, lacht Wim.
Het toernooi voor 55-plussers was ook goed verzorgd. “Twee dames van de organisatie hebben het eten geregeld. “Het was geweldig. Daar hebben we echt van genoten”, zegt Wim, die zelf wegens een hardnekkige blessure al jaren niet meer tennist. “Ik ben er al een paar jaar tussenuit. Maar doordat ik in de organisatie zit, zit ik er nog mooi tussen. En ken ik iedereen nog.” Wim zorgde er in zijn rol voor dat de inschrijvingen goed verliepen. Andere commissieleden op hun beurt maakten de planning en zorgden ervoor dat het allemaal soepeltjes verliep. Wim wil ook de andere leden van de organisatie benoemd hebben: “Dat zijn: Jan van Leeuwen, Jan Verkleij, Trudy Stekelenburg, Ria van Dam en Ton Voet. Samen hebben we dit mogelijk kunnen maken.”

Leven in de brouwerij

Op een van de velden zijn vier heren fanatiek bezig met een potje. “Kom nou. Dat is slordig”, maant zijn tennispartner bij een gemiste bal. Hier staan duidelijk een sterk koppel ten opzichte van een minder sterk koppel. Dat is te zien aan de score: zes tegen nul punten. “Hoe dat kan? Zij zijn gewoon beter”, geeft een van de spelers aan. Verderop zijn dames bezig. “Ik ben wel moe hoor”, verzucht een van de dames. “Hoe lang zijn we al bezig? Twee uur? Ik moet er gewoon even doorheen”, zegt ze, terwijl ze de bal serveert. Twee tennismaatjes geven aan dat het erg lekker gaat. “Of we aan de winnende hand zijn? Dat kun je daar wel bekijken”, wijzen ze naar het scorebord. Aan de zijkant zitten twee toeschouwers te kijken naar hun partners. Een van hen, Riet Breeschoten vertelt dat ze zelf van jongs af aan fervent tennisser is. Nu kan ze al een poosje eventjes niet tennissen. Dat vindt ze erg jammer. “Dan maar aanmoedigen”, zegt ze. Ze is haar partner aan het bekijken. “Hij heeft de eerste partij gewonnen, en staat ook nu weer voor. Kijk maar: het is zeven tegen vier. Bij een bal die haar partner net niet kan pakken, roept ze: “Oei, jammer! Mooi gedaan hoor! Netjes.” Beide dames vinden het fijn dat het weer kan op deze manier, en dat er eindelijk weer wat leven in de brouwerij is. “Vorig jaar ging het niet door vanwege corona. Dat jaar daarvoor niet vanwege de hitte. En die jaren daarvoor? Regen, regen, regen. Dan is dit weer wat we nu hebben echt perfect.”
Wim Beukers laat achteraf weten heel tevreden te zijn over hoe het is verlopen. “Ook allemaal netjes binnen coronarichtlijnen”, zegt hij. “Het is zo fijn dat het weer kan. Volgens hem ging het natuurlijk ook om het stevige potje tennissen, maar uiteindelijk vooral om de gezelligheid. “Het is niet super fanatiek. Heb wel mensen gesproken die dan op een gegeven moment een wat zwakkere tegenstander hadden. Dan kun je door timmeren of een beetje in houden, zodat het uiteindelijk toch nog een leuk spelletje wordt.”

Tweedaags toernooi

Wim vertelt dat op 19 en 20 augustus - als de maatregelen het toelaten - weer een toernooi zal worden gehouden. “Een tweedaags toernooi dus. Vroeger hadden we wel vaker meerdaagse toernooien van maandag tot vrijdag. De belangstelling daarvoor loopt toch terug. Dit jaar kijken we even hoeveel animo hiervoor is.” Zelf ziet hij er in ieder geval alweer naar uit om zich ook op de organisatie van dat toernooi te storten. “Het is zo leuk om te doen!”

Sjoukje Dijkstra

Meer berichten