V.l.n.r.: Kees van Dijk, Henriëtte Saarloos, Anneke van dijk en Truus Vermeulen.
V.l.n.r.: Kees van Dijk, Henriëtte Saarloos, Anneke van dijk en Truus Vermeulen. pr

Herman de Man-maand ook in Vlist

Algemeen

In de Lopiker- en Krimpenerwaard is van 8 juli t/m 8 augustus de Herman de Man-maand. De stichting Sterrehof producties uit Vlist zal ‘De Bruiloft’ spelen, een scene uit een tweetal verhalen uit het werk van Herman de Man. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 17 juli ‘s middags om 13.30, 14.30 en 15.30 uur op de deel van de boerderij van Herman Groothuis aan de Oost-Vlisterdijk 42 in Vlist. Aansluitend zal Herman Groothuis een rondleiding op het land en de tuin verzorgen waarin aandacht wordt besteed aan cultuurhistorische landschapselementen en natuurwaarden.

Gerda Hoogendijk van de organisatie vroeg Lieneke Molag om samen met haar toneelgroep, een bijdrage aan de Herman de Man-maand te leveren. Lieneke: “Als je midden in het landschap woont waar zich de verhalen van Herman de Man afspelen, en je vindt de in de boeken beschreven sfeer en mentaliteit van deze streek nog steeds terug in je eigen leefomgeving, dan is het een leuke uitdaging om dat in een herkenbare scene te verwerken.”

Het stuk dat opgevoerd gaat worden is een theatrale bewerking van een fragment uit het boek ‘Maria en haar timmerman’ en uit ‘Rijshout en Rozen’. Anneke van Dijk, Truus Vermeulen, Henriëtte Saarloos en Kees van Dijk zullen de scene gestalte geven en Ad van der Laan en Anneke van Heertum begeleiden het geheel met accordeon en dwarsfluit. Het wordt een heel bijzondere middag op de boerderij.

Cees Reichard

Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 9 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 10 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 11 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 12 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 12 uur geleden
Afbeelding
Boomband spijkeren 15 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 17 uur geleden
Afbeelding
Oud IJzer actie Ons Genoegen 20 uur geleden