Dansvereniging Olympia ziet kansen om weer lekker buiten te dansen

Het plein bij Concordia in Haastrecht stroomde dinsdagavond 6 juli vol met publiek. Blauwe, gele ballonnen waaiden heen en weer en de vlaggetjes aan de overkapping maakte de feestsfeer compleet. Het jaarlijkse afsluitende optreden van dansvereniging Olympia kon van start gaan!

Drie dansgroepen startten met een gezamenlijk optreden. Wat een heerlijkheid was het om alle dansleden en de twee docenten enthousiast als groep samen te zien dansen.

De dansleden (5-7 jaar) vonden een optreden op een groot podium nog wat spannend. Voor hen was er vooraf een klein optreden in de Thuishaven. Enkele van deze jongste dansleden dansten later tussen het publiek mee op het Concordiaplein.

Daarna was het de eer aan de op een na jongste groep (7-10 jaar) van de vereniging om een show weg te geven; en dat deden ze! Onder begeleiding van dansdocent Leticia werd er een veelzijdige dans gepresenteerd. Later in de avond werd er een dans opgevoerd met attributen; een stoel, tijdschrift en een bezem. Hiermee lieten de dames zien over veel ritme en dansvaardigheden te beschikken.

Het leuke aan de meidengroep van 11-13 jaar is dat de meeste als mini’s zijn gestart en nu als groep nog steeds met elkaar dansen. Dat ze goed op elkaar ingespeeld zijn, was overduidelijk te zien. Vrolijke korte rokjes en witte shirtjes lieten deze meiden shinen op het podium!

De groep meiden in leeftijd 13+ liet zien wat enkele jaren danservaring aan danstechnieken had opgeleverd. Gehuld in het zwart met een stoere houthakkersblouse werd een gevarieerde dans uitgevoerd.

Met een afsluitende dans van alle deelnemers kwam er een einde aan een succesvol optreden. Nu kan iedereen gaan genieten van een fijne vakantie.

 1. Dinsdag 31 augustus 2021 gaat het dansseizoen weer van start.
 2. 17.00 - 18.00 uur: groep 5-7 jaar
 3. 18.00 - 19.00 uur: groep 7-10 jaar
 4. 19.00 - 20.00 uur: groepen (11-13 jaar & 13+)
 5. Locatie: schoolgebouw Grote Haven 2, Haastrecht
 6. Aanmelden via: ledenadministratie@olympia-haastrecht.nl

 7. NIEUW
 8. Vanaf donderdag 2 september starten er twee ZUMBA lessen voor volwassenen.
 9. 19.00 - 20.00 uur: ZUMBA (basislessen)
 10. 20.00 - 21.00 uur: ZUMBA (gevorderde lessen)
 11. Locatie: schoolgebouw Grote Haven 2, Haastrecht
 12. Aanmelden via: ledenadministratie@olympia-haastrecht.nl
Meer berichten