pr

Mad Science op de Mariaschool

Omdat het in deze coronatijden nog best heel lastig is om het schoolreisje veilig te organiseren heeft de Mariaschool gekozen voor een fantastische dag met Mad Science op school.
Mad Science is een organisatie die voor o.a. scholen allerlei workshops, shows en funstations kan organiseren helemaal bemenst door hen zelf, allemaal (te) gekke professoren.

Deze maandag konden de leerlingen fijn buiten op het plein genieten van de de openingsshow. Gevolgd door funstations waar de kinderen zich konden verwonderen over allerlei ‘mad science’.
Het apparaat ‘vandeGraaff’ over statische elektriciteit, reageerbuis-schieten (met baking soda en citroenzuur), zelf een vulkaan maken, droogijs, werken met een vortex (verplaatsing van lucht), verkleurende kralen onder invloed van UV en nog veel meer. Wat een verwonderingen op al die gezichten… “Hè, hoe kan dat nou?” was een veel gehoorde uitroep deze dag, die uiteindelijk werd afgesloten met een echte raketlancering. Deze vloog recht omhoog, hoger zelfs dan de school en landde weer veilig met een parachute terug op het plein. Deze twee raketten staan nu in school als aandenken aan deze leuke, leerzame en vooral gezellige dag.

Meer berichten