Parochianen nemen afscheid van scheidende pastoor.
Parochianen nemen afscheid van scheidende pastoor.

Pastoor van der Mee neemt afscheid van St. Barnabasparochie

Algemeen

Afgelopen zondag heeft pastoor Joost van der Mee na de Eucharistieviering afscheid genomen van de St. Barnabasparochie in Haastrecht. Diverse sprekers luidden hem op een hartelijke wijze uit, waaronder wethouder Leon de Wit namens de gemeente Krimpenerwaard. In de tuin voor de kerk namen veel parochianen afscheid van hem.

Tijdens de viering deelde de scheidende pastoor mee dat Bisdom Rotterdam Tiny Thomassen als tijdelijke waarnemend pastoor benoemd heeft. Hij gaat dit voor de duur van twee maanden voor de parochies in Schoonhoven en Haastrecht doen. Hiermee wordt direct na het vertrek van Van der Mee voorzien in de nodige personele bezetting ten behoeve van de voortgang van het geloofsleven in liturgie, pastoraat, catechese en diaconie. De benoeming gaat in op 15 juli 2021.

Nieuw bestuur

Pater Thomassen woont in het klooster van de paters Passionisten in Haastrecht en zal van daaruit, dus dichtbij voor de beide parochies zorgen. Hij zal de vieringen van de Eucharistie verzorgen en verdere pastorale zorg verlenen aan parochianen, in samenspraak met het nieuw te vormen bestuur. Pater Thomassen is tot zijn emeritaat een paar jaar geleden pastoor geweest in het cluster Woerden en omstreken, in de toen nieuwe gevormde parochie ‘Pax Christi’.

Het bisdom wil in de komende week zorgen voor één bestuur voor beide parochies. Dat zal bestaan uit enkele leden vanuit de beide huidige kerkbesturen en aangevuld met mensen met expertise die de bisschop aanstelt vanuit het bisdom. Voorts wil het bisdom de komende twee maanden gebruiken voor een meer permanente opvolging van pastoor van der Mee.

Cees Reichard

Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 3 uur geleden
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 20 uur geleden
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 21 uur geleden
Ben je benieuwd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen?
Open Muziekochtend in de Thuishaven gisteren
Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 17 mei, 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 17 mei, 09:00
Jorienne Baas, de winnares bij de dames.
Polsstokverspringseizoen spectaculair van start in Kockengen 16 mei, 18:00
Afbeelding
Oecumenische Pinksterviering in Haastrecht 16 mei, 17:00