De wanden en schoorsteenmantel in de Grote Salon van het museum zijn vakkundig beschermd, terwijl de werkzaamheden aan vloeren en fundering worden uitgevoerd.
De wanden en schoorsteenmantel in de Grote Salon van het museum zijn vakkundig beschermd, terwijl de werkzaamheden aan vloeren en fundering worden uitgevoerd. pr

Koetshuistentoonstelling over restauratie museum Paulina Bisdom van Vliet

Algemeen

Voor belangrijke restauratie- en onderhoudswerkzaamheden is het museum Paulina Bisdom van Vliet voor bezoekers tijdelijk tot het najaar 2021 gesloten. Het werk omvat de vloeren, de plafonds, en de installaties. In de Koetshuistentoonstelling naast het museum zijn op panelen de vorderingen van de restauratie te volgen. De bezoekers krijgen een indruk van de werkzaamheden in het historisch huismuseum.

De speciale expositie is vorig jaar in het Koetshuis gestart en is sinds begin juni weer geopend voor het publiek. De actualiteit van de restauratie wordt op de voet gevolgd en een deel van de daar te bekijken panelen is nu ververst met informatie over en foto’s van de restauratie.

Vrijwilligers

De vrijwilligers van het museum gaan ook weer aan de slag met het verder verversen van de Koetshuistentoonstelling. Daarom zullen ook in de komende weken gaandeweg nieuwe onderwerpen aan bod komen. Zo worden enkele relatief onbekende verhalen over de in 1923 overleden, rijke weduwe Paulina Bisdom van Vliet verteld en diverse normaal verborgen objecten uit de door haar nagelaten collectie toegelicht.

Het Koetshuis is op alle zondagmiddagen van 14.00 tot 17.00 uur geopend. De toegang is gratis.

Voor meer informatie op website www.bisdomvanvliet.nl

Cees Reichard

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 4 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 6 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 9 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00