De wanden en schoorsteenmantel in de Grote Salon van het museum zijn vakkundig beschermd, terwijl de werkzaamheden aan vloeren en fundering worden uitgevoerd.
De wanden en schoorsteenmantel in de Grote Salon van het museum zijn vakkundig beschermd, terwijl de werkzaamheden aan vloeren en fundering worden uitgevoerd. pr

Koetshuistentoonstelling over restauratie museum Paulina Bisdom van Vliet

Algemeen

Voor belangrijke restauratie- en onderhoudswerkzaamheden is het museum Paulina Bisdom van Vliet voor bezoekers tijdelijk tot het najaar 2021 gesloten. Het werk omvat de vloeren, de plafonds, en de installaties. In de Koetshuistentoonstelling naast het museum zijn op panelen de vorderingen van de restauratie te volgen. De bezoekers krijgen een indruk van de werkzaamheden in het historisch huismuseum.

De speciale expositie is vorig jaar in het Koetshuis gestart en is sinds begin juni weer geopend voor het publiek. De actualiteit van de restauratie wordt op de voet gevolgd en een deel van de daar te bekijken panelen is nu ververst met informatie over en foto’s van de restauratie.

Vrijwilligers

De vrijwilligers van het museum gaan ook weer aan de slag met het verder verversen van de Koetshuistentoonstelling. Daarom zullen ook in de komende weken gaandeweg nieuwe onderwerpen aan bod komen. Zo worden enkele relatief onbekende verhalen over de in 1923 overleden, rijke weduwe Paulina Bisdom van Vliet verteld en diverse normaal verborgen objecten uit de door haar nagelaten collectie toegelicht.

Het Koetshuis is op alle zondagmiddagen van 14.00 tot 17.00 uur geopend. De toegang is gratis.

Voor meer informatie op website www.bisdomvanvliet.nl

Cees Reichard

Afbeelding
Deze week in Concordia 1 uur geleden
Afbeelding
Geen amusementswaarde en geen punten 3 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen en voetbalprogramma 4 uur geleden
Afbeelding
Hoge opkomst bij de Kamerverkiezingen in Haastrecht en gehele Krimpenerwaard 18 uur geleden
Afbeelding
Stemmen tellen 19 uur geleden
Afbeelding
Aankomst in Oudewater als vanouds 20 uur geleden
Afbeelding
Horen, zien en toch zwijgen 21 uur geleden
Afbeelding
Geen amusementswaarde en geen punten 22 uur geleden