De wanden en schoorsteenmantel in de Grote Salon van het museum zijn vakkundig beschermd, terwijl de werkzaamheden aan vloeren en fundering worden uitgevoerd.
De wanden en schoorsteenmantel in de Grote Salon van het museum zijn vakkundig beschermd, terwijl de werkzaamheden aan vloeren en fundering worden uitgevoerd. pr

Koetshuistentoonstelling over restauratie museum Paulina Bisdom van Vliet

Algemeen

Voor belangrijke restauratie- en onderhoudswerkzaamheden is het museum Paulina Bisdom van Vliet voor bezoekers tijdelijk tot het najaar 2021 gesloten. Het werk omvat de vloeren, de plafonds, en de installaties. In de Koetshuistentoonstelling naast het museum zijn op panelen de vorderingen van de restauratie te volgen. De bezoekers krijgen een indruk van de werkzaamheden in het historisch huismuseum.

De speciale expositie is vorig jaar in het Koetshuis gestart en is sinds begin juni weer geopend voor het publiek. De actualiteit van de restauratie wordt op de voet gevolgd en een deel van de daar te bekijken panelen is nu ververst met informatie over en foto’s van de restauratie.

Vrijwilligers

De vrijwilligers van het museum gaan ook weer aan de slag met het verder verversen van de Koetshuistentoonstelling. Daarom zullen ook in de komende weken gaandeweg nieuwe onderwerpen aan bod komen. Zo worden enkele relatief onbekende verhalen over de in 1923 overleden, rijke weduwe Paulina Bisdom van Vliet verteld en diverse normaal verborgen objecten uit de door haar nagelaten collectie toegelicht.

Het Koetshuis is op alle zondagmiddagen van 14.00 tot 17.00 uur geopend. De toegang is gratis.

Voor meer informatie op website www.bisdomvanvliet.nl

Cees Reichard

Afbeelding
BMM Band met live muziek 'From The Sixties Till Now' 1 uur geleden
Hier - het is december 2023 - wordt minutieus gewerkt aan het restaureren van de beschilderingen van het priesterkoor.
Stichting Reddingsplan Franciscuskerk Oudewater maakt restauratie priesterkoor mogelijk 3 uur geleden
Team 226 'Zorgpartners Midden-Holland'.
De Roparun in het pinksterweekend weer van start 4 uur geleden
Het opbrengen van N.S.B.-ers op 5 mei door twee priesterstudenten uit MegenFrans de Roode en Evert Hardesmeets, die ondergedoken zaten bijHein Blom in de Hekendorpse Buurt (nu kinderdagverblijf Veld-Zicht).Zij speelden een belangrijke rol in het verzet.Evert Hardesmeets (rechts) zou later op de dag zich verstoppenin het huis van Van Vliet op het IJsselvere en er de nacht doorbrengen.
Oorlogsdagboek mei 1945 gisteren
 Ze hebben er weer een gezellig avond van gemaakt in het Cultuurhuis.
Taalcafé 4 mei, 12:00
Afbeelding
Ingezonden Van de Sande 4 mei, 10:00
Het echtpaar Kok met burgemeester Laurens de Graaf.
Koninklijke onderscheiding voor het echtpaar Kok-van Zuijlen in Polsbroek 3 mei, 17:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Linschoten 3 mei, 14:00