Afbeelding

Op de fiets voor lekkers uit eigen regio

Algemeen

Peultjes uit Peru of uit Perkouw? Aan de consument de keuze. Feit is inmiddels wel dat steeds meer mensen op de fiets een tochtje door het groene polderlandschap combineren met hun ontdekkingstocht naar heerlijke streekproducten. Die zijn te koop bij boerderijen, plattelandswinkels en stalletjes langs de weg. Lekker, duurzaam en gezond. En o ja, voor wie denkt waar ligt Perkouw? Dat is Berkenwoude.

Het initiatief ‘fietsen voor mijn eten’ begon een paar jaar geleden in het Westland, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een landelijk platform. Ook in de Lopiker- en de Krimpenerwaard zijn legio adressen te vinden. Die bieden meer aan dan alleen boter, kaas en eieren. Zo is er ook bakmeel, honing, walnoten, groenten en fruit te koop. Al fietsend doe je nieuwe ontdekkingen in je eigen streek en steun je lokale ondernemers. Met de adressen op de website kun je je zelf jouw fietstocht langs leuke adresjes samenstellen en ook tips voor nieuwe verkooppunten doorgeven. Ondernemers en ook particulieren met een stalletje langs de weg kunnen zich gratis aanmelden.

Wil je dit initiatief ook online volgen, ook in de Lopiker- en Krimpenerwaard zijn actieve Facebookgroepen met snelgroeiende ledenaantallen. Daar inspireren mensen elkaar om te gaan fietsen, nieuwe streekproducten te ontdekken en recepten te delen. En natuurlijk hun tips voor leuke adressen!

www.fietsenvoormijneten.nl

www.facebook.com/groups/fietsenvoormijnetenlopikerwaard www.facebook.com/groeps/fietsenvoormijneten-proefdekrimpenerwaard

Afbeelding
Afbeelding
Kampioenen 2 uur geleden
Afbeelding
Kookworkshop voor 18+'ers: Lekker, gezellig en gezond 16 uur geleden
Afbeelding
Verhalencafé: Liefde en verlangen, heerlijk, maar soms dodelijk 17 uur geleden
Uitreiking Hugo Kotestein oorkonde.
Monumentenstichting Hugo Kotestein 18 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere kerkdienst in Montfoort 23 uur geleden
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos gisteren
Flamenco Linschoten (foto: Gijs Possel).
Fotograaf Gijs Possel exposeert Flamencodansers In Theater De Wilde Weg 19 apr, 09:00
Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt 18 apr, 19:00