<p pstyle="BODY">Terwijl Mike Backx de stok plaatst voor de sprong van Rian Baas en de &#39;mikker&#39; de aanwijzingen volgt van de springer zelf, is achter het schansrecord van Jaco de Groot zichtbaar.</p>

Terwijl Mike Backx de stok plaatst voor de sprong van Rian Baas en de 'mikker' de aanwijzingen volgt van de springer zelf, is achter het schansrecord van Jaco de Groot zichtbaar.

(Gerard van Hooff)

Clubkampioenschappen Polsstokkerdam

Een ‘nieuw lid’ werd zaterdag kampioen bij de senioren in de strijd om het clubkampioenschap van Polsstokkerdam. Nu had hij al eerder aan wedstrijden meegedaan en zelfs het Nederlands record (22,21 m) gesprongen in Zegveld en bereikte hij al heel wat keren de hoogste plaats op het ereschavot bij Hollandse en Nederlandse Kampioenschappen. Maar kampioen van Polsstokkerdam? Neen, dat genoegen smaakt hij niet. Nog niet, want zaterdag zette hij zijn nieuwe lidmaatschap en de in de achterliggende periode geleverde trainingsarbeid om in een verse titel.

Erg gemakkelijk ging dat niet. Weliswaar bereikte Jaco de Groot met een afstand van 18,59 als eerste de finale, maar regerend Nederlands kampioen Rian Baas (als nummer 3 naar de finale) wist die afstand met 4 centimeter te overschrijden. Het slotakkoord was echter nog voor De Groot. Hij landde in het zandbed na 19,23.

Bij de dames ontbrak Wendy Helmes vooralsnog en oud-kampioene Dymphie Baas-van Rooijen maakte haar debuut als begeleidster/trainer op de jeugdschans. Fabiënne Overbeek nam de verenigingshierarchie bij de dames over en wist met 14,07 belaagster Laura Maaijen (13,44) achter zich te laten.

Bij de Jongens was Roy Velis ongenaakbaar. Hij liet Joost van Weelden anderhalve meter achter zich. Het clubkampioenschap was de enige van vier geplande activiteiten die doorgang mocht vinden. De andere wedstrijdelementen bevonden zich nog in het verboden gebied van de Covid-maatregelen. Slechts een enkele persfotograaf kon zich als supporter uitleven. Dat deden de deelnemers ook. In de wandelgangen werd gewag gemaakt van veel trainingsarbeid. En schrik voor het koude water was er geenszins.

Uitslagen

  1. Dames
  2. 14.07 Fabiënne Overbeek        
  3. 13.44 Laura Maaijen                
  4. 13.06 Lizanne Schilt                

Senioren

  1. 19.23 Jaco de Groot        
  2. 18.63 Rian Baas                
  3. 18.18 Daniel Cluistra        

Jongens

  1. 17.42 Roy Velis                        
  2. 15.92 Joost van Weelden        
  3. 14.98 Gerwin de Jong
Meer berichten