<p pstyle="BODY">Wim Kulik en Gerwin Kamps (rechts) zetten officieel de handtekening.</p>

Wim Kulik en Gerwin Kamps (rechts) zetten officieel de handtekening.

(pr)

Nieuwe ‘directeur bestuurder’ voor Groen Wonen Vlist

Woningcorporatie Groen Wonen Vlist heeft per 1 juni 2021 Gerwin Kamps (50) uit Utrecht benoemd als nieuwe ‘directeur bestuurder’. Hij volgt interim bestuurder Benno Gruijters op, die in december 2020 de tijdelijke rol van Jacques Reniers overnam.

Gerwin Kamps heeft ruime kennis en ervaring in de volkshuisvesting. De afgelopen drie jaar werkte hij als ‘manager wonen’ bij Vechtdal Wonen in Ommen. Daarvoor vervulde hij bij diverse woningcorporaties en een zorginstelling interim managementfuncties.

De voorzitter van de Raad van Commissarissen, Wim Kulik is blij met deze benoeming. “Gerwin onderscheidde zich vanwege zijn volkshuisvestelijke visie en maatschappelijke betrokkenheid. Met hem hebben we een enthousiaste en gemotiveerde persoonlijkheid aangetrokken. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij de juiste persoon is om de ambities van Groen Wonen Vlist te realiseren.”

Sociale huisvesting

Gerwin is van mening dat we in Nederland trots mogen zijn op de manier waarop we invulling geven aan de sociale huisvesting. “Wat mij betreft is een dak boven je hoofd een mensenrecht. Het zorgt voor rust en geborgenheid, wat ook bij maatschappelijke problemen helpt om effectief te handelen. Bij Groene Wonen Vlist blijven we zorgen dat het ‘dak’ maar ook de woning betaalbaar, beschikbaar en duurzaam blijft en dat de omgeving leefbaar en duurzaam is.”

Hij wil zich inzetten om lokaal betrokken te zijn als woningcorporatie, dichtbij en met persoonlijke aandacht. Het motto van Groen Wonen Vlist: ‘Voor de buurt, met de buurt en in de buurt’ spreekt hem goed aan. Hij wil dit in samenspraak met Huurderbelang Haastrecht, Stolwijk, Vlist, de gemeente Krimpenerwaard en andere maatschappelijke organisaties, die betrokken zijn bij de leefbaarheid van het gebied.

Cees Reichard

Meer berichten