Afbeelding
pr

LOGO gaat weer lopen

Algemeen

Alles komt weer langzaam op gang. Ook bij LOGO gaat alles en iedereen weer lopen; dat laatste letterlijk dus. John van Montfoort, een van de voorzitters van LOGO, wil graag nog een en ander toelichten. Niet wat betreft de maatregelen, maar omtrent alle disciplines die LOGO kent: van nordic walken, via sportief wandelen en power walken tot hardlopen. Maar ook bij dat laatste, benadrukt hij, kan iedereen op zijn eigen tempo lopen en wordt met iedereen rekening gehouden.

Afgelopen donderdag 20 mei zijn alle trainingen weer gestart. Donderdagochtend het nordic walken met een flinke club enthousiastelingen en donderdagavond de eerste gezamenlijke hardlooptraining sinds tijden. Komende dinsdag gaat het powerwalken weer van start en donderdag de 27e (morgen dus!) wordt er begonnen met een nieuwe tak die LOGO aan de vele wandel- en loopactiviteiten toevoegt: het sportief wandelen of sportwandelen.

Sportwandelen

Trainster Henny Korrel licht één en ander toe: “Klopt helemaal, deze donderdag, 27 mei, gaan we starten met sportwandelen. Dit gaan we elke donderdag in de zomermaanden doen, vanaf nu tot 1 oktober. De training begint om 19.15 uur en is rond 20.30 uur afgelopen. Bij sportwandelen loop je in een sportief tempo (5 tot 8 kilometer per uur) en je armen bewegen hierbij mee. Daarnaast kunnen er ook onderweg (sport-)oefeningen worden gedaan en wordt er ook op wandeltechnieken getraind. Met sportwandelen train je je conditie en uithoudingsvermogen. Je ademhaling gaat sneller dan bij gewoon wandelen, maar je bent nog wel in staat om een gesprek te voeren. In tegenstelling tot snelwandelen beweeg je je bekken niet tijdens de loopbeweging. Het voordeel van sportwandelen ten opzichte van hardlopen is dat je je gewrichten en pezen minder belast waardoor je minder kans loopt op blessures. Het is daardoor laagdrempelig en vrijwel iedereen kan eraan meedoen.

Naast het sportwandelen op zich vinden wij onderlinge gezelligheid en een sportieve sfeer erg belangrijk.”

“Als iemand interesse heeft”, voegt Henny eraan toe, “kan hij of zij, net als bij alle andere disciplines, gratis aan een proefles meedoen. Maar dan wel graag vooraf aanmelden via secretaris@loopgroep-oudewater.nl”

John van Montfoort wil nog wel kwijt dat de website van LOGO vernieuwd is: “We hebben ongeveer een jaar geleden een nieuwe website laten bouwen, maar door alle commotie rond corona hebben we dat nog niet breeduit rondgebazuind. Maar het is een mooie heldere website geworden, waar over elk van onze disciplines iets verteld wordt. Ook alle trainingstijden zijn hier natuurlijk terug te vinden. Maar de homepage zegt eigenlijk al heel veel.” En dat klopt, want daar lees je o.a. dat Loopgroep Oudewater, LOGO, een levendige vereniging is en ruim 150 enthousiaste leden van alle leeftijden telt. En waar iedereen uiteraard welkom is. Maar John benadrukt nogmaals het volgende: “Bij LOGO kan ieder op zijn eigen niveau trainen en zijn eigen doelen bereiken. De trainingen worden verzorgd door gediplomeerde trainers. Regelmatig worden er cursussen verzorgd voor beginnende lopers.”

Gezond bezig zijn voor een lage contributie

Van Montfoort weet dat in de afgelopen periode, waar corona een behoorlijk stempel op drukte, veel mensen zijn gaan hardlopen of wandelen en die hebben natuurlijk allemaal de mogelijkheid zich aan te sluiten bij onze vereniging. Dat je je coronakilo’s kwijt kunt raken en je er een betere conditie van krijgt is een feit, en ook je spieropbouw is een belangrijk punt. Kortom het is bijzonder gezond voor je lichaam, maar de meeste mensen weten inmiddels ook wel dat het ook goed is voor een gezonde geest. En naast sportief bezig zijn is er natuurlijk ook tijd voor gezelligheid en sociale contacten. En met een groep trainen is veel leuker dan alleen! De contributie bedraagt slechts e 27,50 per kwartaal en voor dat bedrag mag je aan alle trainingen deelnemen.”

Samenwerking Oudewater Vitaal en LOGO

John van Montfoort heeft nog een nieuwtje waar we later nog wel meer over gaan horen of lezen: “Van uit het sportakkoord dat de gemeente heeft ondertekend, willen ze ervoor zorgen dat er meer bewogen gaat worden in Oudewater. Oudewater Vitaal speelt hierin een belangrijke rol en heeft de Oudewaternaren al verschillende leuke sportieve activiteiten aangeboden, waar veel gebruikt van werd gemaakt. Binnenkort organiseren ze samen met LOGO een wandelclinic om senioren die dat nog niet doen in beweging te krijgen. Gratis. Via de website van Oudewater Vitaal komen we te weten dat tijdens deze vier wandelmomenten (het zijn alle vrijdagochtenden en de eerste vindt plaats op 25 juni) Demi van Oudewater Vitaal samen met twee ervaren wandeltrainers van LOGO aanwezig zal zijn. Naast het wandelen zullen de trainers van LOGO allerlei informatie geven over de wandeldisciplines, met veel tips en, niet geheel onbelangrijk, een gezellig praatje met iedereen. Als afsluiting is er de gelegenheid om gezellig met elkaar een kopje koffie te drinken.

John van Montfoort sluit af met de opmerking dat het lopen met anderen je stimuleert om te gaan lopen: “Of dat nu wandelen, power walken, nordic walken of hardlopen is, in een groep onder ervaring leiding met een warming up, aanwijzingen over looptechniek, een training waarbij je enerzijds gestimuleerd wordt en anderzijds je echt je eigen tempo kunt bepalen, heb je meer plezier in het lopen en leef je dus op alle manieren gezonder. En wie wil dat nou niet?!”

Aad Kuiper

Afbeelding
Afbeelding
'Het Touwbos': een mooie aanwinst voor basisscholen én omgeving 10 uur geleden
Afbeelding
Ook Taizé viering in Oudewater 11 uur geleden
Afbeelding
Ruim tweehonderd meter rails in Linschoten 11 uur geleden
Afbeelding
Hulp nodig bij uw aangifte Inkomstenbelasting 2022 12 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert in Montfoort 13 uur geleden
Afbeelding
Deze week in Concordia 14 uur geleden
Afbeelding
Jubileumboek 'Wit-zwarte kleuren' gepresenteerd 14 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Kay en Rick Schipper 29 mrt., 19:00