Freelance journalist Gaby van Ruiten en Dirk de Jong van de Kinderboerderij roepen iedereen op te helpen bij het verzamelen van foto's en verhalen van het Stadspark.
Freelance journalist Gaby van Ruiten en Dirk de Jong van de Kinderboerderij roepen iedereen op te helpen bij het verzamelen van foto's en verhalen van het Stadspark. Sjoukje Dijkstra

Plannen voor fototentoonstelling in het Stadspark in Montfoort

Algemeen

Gaby van Ruiten en Dirk de Jong, die zich beiden al jaren met hart en ziel inzetten voor het Stadspark in Montfoort, willen een fototentoonstelling organiseren in het Stadspark. Met de fototentoonstelling hebben ze als doel de waarde van het Stadspark voor het voetlicht te brengen. Ze roepen iedereen die foto’s heeft van het Stadspark, van vroeger en van nu, die op te sturen. Bij voorkeur met een verhaal erbij, lang of kort.

Gaby van Ruiten laat weten: “Wij ontvangen heel graag uw foto of foto’s, met of zonder verhaal. Met al deze plaatjes en verhalen maken wij een leuke openluchttentoonstelling langs het hek van de kinderboerderij. Zo komen mensen met elkaar in gesprek en komen herinneringen boven. Zo kunt u ook genieten van dit belangrijke stuk erfgoed waar zoveel Montfoortenaren graag komen. Het park heeft een eeuwenoude, rijke historie! De fotoverzameling sluit aan bij het eerste plukfeest van dit jaar, op 24 juli bij de kinderboerderij. Ook is er een website met wandelingen door de geschiedenis (www.tempasio.nl) en er is een boek over het stadspark, te koop bij de kinderboerderij.”

Fysieke foto’s kunnen in de brievenbus gedaan worden bij de kinderboerderij of aan Dirk overhandigd worden. Digitale foto’s kunnen gemaild worden aan: dr.tempasio@gmail.com. Gaby benadrukt: “Het is heel fijn als u bij de foto vermeldt wat het verhaal bij het plaatje is en van wie de foto is. Liever geen foto’s die weer terug moeten, lever dan gráág een kopie in! De foto’s worden geplastificeerd (plastificeren mag u ook alvast zelf doen!) Het verzamelen start nú en loopt tot september. Wie weet hoeveel plaatjes we dan hebben! Tot ziens in het park.”

Foto’s kunnen naar: dr.tempasio@gmail.com

Sjoukje Dijkstra