pr

Nieuwe peutergroep in Oudewater

Er komt weer een peutergroep in de Immanuelschool, Kluwen 5 in Oudewater. Maandag 30 augustus opent deze nieuwe peutergroep, die ‘Touwhuis’ gaat heten, haar deuren. De naam is gekozen als verwijzing naar de touwenbuurt en het Cultuurhuis.

Samenwerking

Achter de peutergroep staat Stichting Quadrant Kindercentra. In Oudewater is deze organisatie een nieuwkomer, maar in de regio is Quadrant een bekende en ervaren kinderopvangorganisatie. Vanuit de missie ‘samen voor het kind’ werkt zij veel en intensief samen met basisscholen en hun besturen. Zo ook met het schoolbestuur van de Immanuelschool, PCBO de Vier Windstreken.

Hanneke van der Snoek, directeur van de Immanuelschool is blij met de komst van de peutergroep: “Ons team ziet er naar uit om samen te werken met de collega's van Quadrant. Samen zorgen we ervoor dat alle peuters zich welkom voelen en dat ze zich lekker kunnen ontwikkelen en groeien!”.

Spelenderwijs voorbereiden op de basisschool

De peutergroep is voor kinderen van 27 maanden tot 4 jaar en open op maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 12.30 uur. Er wordt een programma aangeboden vanuit het principe ‘Voor- en Vroegschoolse Educatie’; een activiteitenaanbod gericht op de ontwikkelingsgebieden van de peuter. Dat gaat spelenderwijs en versterkt het aanleren van nieuwe vaardigheden bij de peuters. Ook wordt de ontwikkeling van de kinderen actief gevolgd. Zo worden kinderen in een ontspannen setting goed voorbereid op de basisschool.

De eerste peuters zijn inmiddels aangemeld. Heeft u ook interesse in een plekje? Schrijf dan in via quadrantkindercentra.nl.

Meer berichten