pr

Kunsttentoonstelling op de Graaf Jan

Op donderdagmiddag 22 april stonden er buiten op het schoolplein van de Graaf Jan van Montfoort school allerlei kunstwerken verspreid. Ook voor de ramen van de Graaf Jan hingen kleurrijke meesterwerken. Het was het resultaat van een project van groep 3, waarbij de kinderen drie weken lang aan het thema 'kunst' werkten. Nu sloten ze het thema af met een echte buitententoonstelling. De hele middag liepen af en toe (groot)ouders met een kind op het plein.

Herkenbaar waren de op Mondriaan geïnspireerde tekeningen, de Zonnebloemen van Van Gogh die als een puzzel voor het raam hingen en het groepskunstwerk van Escher. Kleine beeldjes met een eigen verhaal stonden tentoongesteld naast het bronzen paard op het schoolplein. Maar ook een vastgetapete banaan en een ingepakte stoel bleken heuse kunstwerken te zijn.

Juf Jennefien van Keulen: "Je wilt ouders zo graag betrekken bij waar de kinderen mee bezig zijn en wat ze leren. Via de schoolapp proberen we dat geregeld te doen, maar het liefst wil je ouders ook in de school zien. Ik geniet er enorm van hoe de kinderen vol enthousiasme vertellen over wat ze gemaakt en geleerd hebben." Ook ouders reageren enthousiast: "Wat een ontzettend goed idee is dit! Als ouder mis je dit enorm."

Gelukkig was het mooi weer en zolang het droog blijft, kon er nog genoten worden van de straatkunst die de kinderen van groep 3 hadden gemaakt. Al met al een mooie afsluiting vóór de meivakantie.

Meer berichten