Afbeelding

Linschoten heeft ‘Plan B’ voor Koningsdag

Algemeen

In eerste instantie vroeg het Oranjecomité Linschoten vergunningen aan voor een aantal verschillende activiteiten op Koningsdag. Die werden om begrijpelijke redenen niet gegeven. Dus werd er overgeschakeld op 'Plan B'. Het plan om te Blazen, Bakken en Bedanken.

Linschoten Blaast!

Koningsdag 2021 start In Linschoten veilig thuis en tóch met alle Linschotenaren 'samen'! Op 27 april wordt er om 10.00 uur geblazen. Dat kan met bellen of met geluid. Alle kinderen uit Linschoten krijgen van het Oranjecomité een 'bellenblaas-zwaard'. Iedereen kan dan buiten in de eigen tuin gaan staan om zo veel mogelijk bellen te blazen. Blazen mag ook met muziekinstrumenten, zang of een favoriet liedje. Slaan met potten en pannen mag natuurlijk ook. Kinderen die niet in Linschoten op school zitten en toch graag een bellenblaas willen kunnen bij de verkoopbalie van Boon's supermarkt kijken of er nog een over is.

Linschoten Bakt!

Na het blazen is het de beurt aan de bakliefhebbers. De organisatie gaat op zoek naar het mooiste, creatiefste, maar bovenal lekkerste recept voor een echte Koningsdagtaart of Oranjegebakje. Een bakkundige jury (Dion van Ast van 'Bij Mette', Patrick Bernard van het 'Wapen van Linschoten' én bakker Harry Verweij) gaan de creaties beoordelen op zaterdag 24 april. De datum om online in te schrijven is inmiddels gepasseerd. De deelnemers krijgen deze week een taartdoos thuisgebracht met verdere informatie. In de ochtend van de 24ste worden de baksels ingeleverd. Op Koningsdag zullen de nummers drie, twee én de winnaar bekend worden gemaakt (zowel voor jong als oud). Zij ontvangen een mooie prijs.

Linschoten Bedankt!

En dan is er nog Linschoten Bedankt. Op Koningsdag verdienen bijzondere Linschotenaren een lintje. Iedereen die vindt dat een andere Linschotenaar een lintje verdient, kan meedoen aan 'Linschoten Bedankt!' Alles kan een goede reden zijn om een dorpsgenoot te onderscheiden met een lintje en te bedanken. Dat kan door een bedankkaartje in te vullen (ontvangen bij de Koningsdagflyer) en het vóór 23 april in een van de oranje brievenbussen (bij De Duiker 84, Schansbos 8, Dorpstraat 45, De Beide Vlooswijkenlaan 2 of Strick van Linschotenstraat 46) te stoppen. Dan zorgt het Oranjecomité voor de feestelijke bezorging op Koningsdag.

Meer informatie over de Koningsdagacties is te vinden op: https://www.facebook.com/oranjecomitelinschoten en www.oranjecomitelinschoten.nl. Voor vragen kan gemaild worden naar: info@oranjecomitelinschoten.nl.

Siem van der Burg

Afbeelding
Kruiswegviering 56 minuten geleden
Afbeelding
Oud IJzer actie Ons Genoegen 3 uur geleden
Een foto van het team. Helaas was Norah afwezig.Boven: Frank, Cees, Selina, Isa, Shewit, Liv, Jasmijn, Charlie, Guido.Onder: Fabiënne, Olivia, Eva, Amber, Fayenne.
Montfoortse MO11-1 stelt kampioenschap veilig 17 uur geleden
Afbeelding
Ouderen-zangmiddag in Linschoten 19 uur geleden
Filmavond ‘De Acht Bergen’
Deze week in Concordia 20 uur geleden
"We hebben hard geoefend en ik ben heel trots!", aldus kampioen Yara
Yara Nederlands kampioen 22 uur geleden
Afbeelding
Volleyballers Jupiter Heren winnen 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. André de Bruijn, Sverre Peenstra, Rutger Peenstra,Timo van Dommelen, Vita van Deuren en Daphne van Kooten.
Tegenvallers en meevallers in Thialf 27 mrt, 09:00