<p>Koningsdag 2020 in Haastrecht met diverse muzikale optredens.</p>

Koningsdag 2020 in Haastrecht met diverse muzikale optredens.

(Cees Reichard)

Streekarchief Midden-Holland zet coronacollectie op

Het Streekarchief Midden-Holland roept mensen op materiaal in te leveren dat een beeld geeft van de coronacrisis in onze regio. Het coronavirus heeft op dit moment zo veel invloed op onze samenleving, dat we ons dit nog lang zullen herinneren. Het streekarchief wil graag informatie verzamelen zodat historici over vijftig of honderd jaar ook nog kunnen onderzoeken hoe wij deze crisis hebben meegemaakt en wat er gebeurde in onze samenleving.

In april 2020 is het streekarchief met deze collectie gestart. Doel van het project is om materiaal te verzamelen dat een beeld geeft van de coronacrisis in onze regio.

Invloed op samenleving

Het coronavirus heeft al ruim een jaar veel invloed op onze samenleving. Het leven is nu geheel anders dan aan het begin van de crisis. Denk maar even aan het dragen van mondkapjes, de avondklok, het vaccinatieprogramma, maar ook de protesten daartegen.

Inwoners, organisaties en bedrijven uit de gemeenten Gouda, Krimpenerwaard, Krimpen aan de IJssel, Waddinxveen en Zuidplas worden uitgenodigd om persoonlijke documenten, foto's, tekeningen, digitale platforms en filmpjes van het dagelijks leven in te sturen die iets zeggen over al deze gebeurtenissen en veranderingen. Wat vindt u dat er zeker bewaard moet worden over deze periode? Een selectie daarvan zal worden opgenomen in de collecties van het streekarchief.

Krimpenerwaard

Uit de Krimpenerwaard is veel materiaal binnengekomen. Vooral veel foto's met mondkapjes, nieuwsbrieven van scholen hoe zij met de corona omgaan. Ook ervaringen van kinderen. Daarnaast zijn vanuit Haastrecht diverse filmpjes binnengekomen waaronder van Koningsdag met diverse muzikale optredens.

Het materiaal kan gestuurd worden naar Streekarchief Midden-Holland, Klein Amerika 20, 2806 CA Gouda, maar het liefst digitaal via corona@samh.nl.

Cees Reichard

Meer berichten