<p pstyle="BODY">The Masked Singers tijdens hun repetitie ...</p>

The Masked Singers tijdens hun repetitie ...

(Ellen van Leeuwen)

The Masked Singer editie Oudewater

Zes bekende Oudewatenaren doen op 10 april mee aan The Masked Singer Oudewater. Een aap, heks, adelaar, poes, ijskoning en neushoorn zingen - wie weet wel de sterren van de hemel - en proberen zo lang mogelijk geheim te blijven voor het publiek. Een feestje voor en door Oudewater.

De zangshow wordt georganiseerd door de Vrienden van Oudewater, die niets liever doen dan een activiteit organiseren voor de inwoners voor Oudewater. Leonie Hoogendoorn: "Het is zo tof om weer een evenement te organiseren. We hebben iets bedacht dat voor iedereen leuk is; jong en oud." Op zaterdag 10 april kan je via een livestream de show volgen. In de eerste aflevering vallen er twee zangers af, vier gemaskerde zangers gaan door naar de grote finale op 17 april.

The Masked Singer is een grote hit op de landelijke televisie. Bekende Nederlanders gaan gemaskerd de zangstrijd met elkaar aan. De jury mag vragen stellen aan de zangers en speculeren over wie in het pak zit. Het publiek kan stemmen op hun favoriet. Degene met de minste stemmen verlaat de show en moet zichzelf onthullen.

Zangkwaliteiten

Het was voor de organisatie een fluitje van een cent om deelnemers te vinden in Oudewater. "In een middag hadden we ze alle zes bij elkaar", vertelt Leonie. Mensen zijn heel enthousiast en voelen zich vereerd dat ze mee mogen doen. Niet iedereen kan even goed zingen, maar oefening baart kunst. Het past ook echt bij deze tijd: buiten je comfortzone stappen." Al weken wordt driftig gerepeteerd door de zes zangers. Sebas van Zuijlen van Muziekhuis Oudewater helpt de amateurs hun zangkunsten bij te schaven. "Kijkers zullen verrast zijn door de kwaliteiten!", aldus Leonie.

Achter het masker

Voor de show worden de zangers van top tot teen verkleed. "Tot en met de schoenen, want alles moet onherkenbaar zijn. We hebben daar veel tijd aan besteed. Gelukkig hebben we een zolder vol verkleedkleren van activiteiten die we in het verleden hebben georganiseerd." Jeroen Kliver en Kirsten Boere-Vermeij nemen de presentatie van The Masked Singer voor hun rekening. De kijkers kunnen via de livestream teksten insturen en stemmen op hun favoriet. De jury - met ook Oudewatenaren 'die iedereen kent' - gaat de zangers vragen stellen en prikkelen om erachter te komen wie achter het masker zitten. De kijkers en jury beslissen samen wie doorgaat naar de volgende ronde.

De Vrienden van Oudewater hebben ook aan de ondernemers uit Oudewater gedacht: er worden tijdens de show reclameblokken ingelast waarin ondernemers hun producten mogen promoten. "Veel ondernemers hebben in deze coronatijd weinig omzet. Op deze manier willen we ze ondersteunen."

The Masked Singer Oudewater is te volgen via de livestream die op de website van www.vriendenvanoudewater.nl staat.

Ellen van Leeuwen

Meer berichten