<p pstyle="BODY">Sander Kwakkenbos en Patrick van Klaveren: &quot;Het voelt alsof er weer een feestje aankomt.&quot;</p>

Sander Kwakkenbos en Patrick van Klaveren: "Het voelt alsof er weer een feestje aankomt."

Dit jaar wel Pracht aan de Gracht (maar dan thuis)

Omdat streekproeverij Pracht aan de Gracht ook deze zomer niet door kan gaan, heeft het bestuur iets moois bedacht voor de bezoekers én voor de horeca. Een dinerbox met gerechten van de Oudewaterse horeca om thuis van te genieten. En niet in de zomer, maar nu al! "Het voelt alsof er weer een feestje aankomt."

Voor de thuiseditie van Pracht aan de Gracht op 12 en 13 maart kunt u een dinerbox bestellen, die bij u wordt thuisbezorgd. Het diner wordt samengesteld door 3 Keuken & Bar, Brasserie Joia, Hex by Paul & Inge, Lumière, DON Food & Events en Hocus Pocus Zoetwaren. De wijn wordt verzorgd door Grandi Vini. "Natuurlijk drinken we er Pinot Grigio Visintini bij", verwijst bestuurslid Patrick van Klaveren naar de 'echte Pracht aan de Gracht wijn'. Ook wordt nog gewerkt aan een Pracht aan de Gracht muzieklijst: voor het juiste sfeertje in uw keuken of woonkamer.

Patrick vertelt enthousiast hoe de samenwerking tussen het bestuur van Pracht aan de Gracht en de horeca in sneltreinvaart van de grond kwam. "In januari kwamen we voor het eerst bij elkaar en concludeerden dat waarschijnlijk ook in augustus de 1,5 meter-regel nog van kracht is. We wilden het evenement niet nog een keer cancelen, we gunnen iedereen een feestje. Bovendien willen we graag wat betekenen voor de horeca, in deze zware tijd. Bestuurslid Ilonka Snel kwam met het idee van een dinerbox. Toen we de restaurants, Hocus Pocus en Grandi Vini hierover benaderden waren ze meteen enthousiast. We hebben het in amper vier weken gezamenlijk op touw gezet."

Dinerbox

Voor 59,50 euro ontvangt u een vijfgangendiner, brood vooraf, een fles wijn en lekkers voor bij de koffie. Sander Kwakkenbos van 3 Bar & Keuken - én het nieuwe bestuurslid van Pracht aan de Gracht - geeft alvast een tipje van de sluier: "Onderdeel van het diner zijn onder andere een heerlijke okonomiyaki en als hoofdgerecht een goede biefstuk." Alle gerechten worden komende week bekend gemaakt op social media. De gerechten worden zoveel als mogelijk voorbereid. Voor de finishing touch wordt een menukaart meegeleverd met uitleg over de gerechten. In een online instructie vertelt de chef van het gerecht wat er nog moet gebeuren voor u aan tafel kunt.

U kunt de dinerbox bestellen via www.e-food.nl/oudewater/pracht-aan-de-gracht. In Oudewater, Montfoort, Linschoten, Haastrecht (en alle plaatsen daartussen) wordt de dinerbox kosteloos bij u thuisbezorgd. Patrick: "Kraan Vleesservice heeft twee bussen ter beschikking gesteld, waarmee we de boxen kunnen thuisbezorgen. Geweldig!"

Woont u buiten de gemeente? Geen probleem: dan kunt u de dinerbox in overleg ophalen bij Broeck Oudewater. Bestellen kan tot en met 9 maart.

Ellen van Leeuwen

Meer berichten