<p pstyle="BODY">David Blankenburgh filmt de oefening die Richard Proost uitvoert voor de video.</p>

David Blankenburgh filmt de oefening die Richard Proost uitvoert voor de video.

(Aad Kuiper)

We willen Oudewater in beweging krijgen

David Blankenburgh en Richard Proost, beide van Richard Proost Sport, willen Oudewater nog meer in beweging krijgen. Ook zij zijn geschrokken van het feit dat meer dan de helft van de Nederlanders overgewicht heeft. Zij rijken Oudewaternaren de helpende hand om daar wat aan te doen en/of erger te voorkomen. Ze hebben voor iedereen die wat meer wil gaan bewegen binnen de grenzen van de coronamaatregelen een leuke route uitgezet met prima oefeningen - allemaal te bekijken op video - op aardige locaties. Dus: wat let u en mij?! De route opzoeken op Instagram, Facebook, de website van Richard Proost Sport, de route downloaden of gewoon je telefoon meenemen of uit De IJsselbode knippen, de oefeningen bekijken, vooraf en/of onderweg, en gaan.

Het team van Sportcentrum Richard Proost, heeft, tijdens alle beperkende maatregelen steeds met behulp van o.a. buiten sporten, in een tent sporten, oefeningen via mailtjes, appjes, video's en die dan weer via tal van verschillende kanalen verspreiden, Oudewaternaren, die van het sportcentrum gebruik maken, ter wille willen zijn. Er konden zelfs hulpmiddelen geleend worden. Want ook al mocht het sportcentrum niet open, zij wilden de leden van het sportcentrum wel aan het bewegen houden en ze daartoe allerlei handreikingen verstrekken. Naast alle andere aanmoedigingen heeft het sportcentrum nog iets bedacht. Daaraan kunnen ook anderen meedoen. Zij stelden een route van 6 kilometer samen langs 13 speelplekken waar zo'n 47 verschillende oefeningen gedaan kunnen worden. Richard heeft alle oefeningen uitgevoerd en David (ook van Oudewater Vitaal) heeft ze in beeld gebracht. De route staat hierbij afgebeeld. Ze maken er niet veel woorden aan vuil: "Gewoon doen!"

Voor de duidelijkheid laat Richard het volgende nog even weten: "Wij plaatsen de video op onze IGTV (van Instagram). Op de website van Richard Proost Sport (homepage) komt een link te staan naar de video op IGTV met deze plattegrond."

Aad Kuiper

Meer berichten