Afbeelding

Coalitie Gemeente Krimpenerwaard valt uiteen

Algemeen

Janette Hofman-Verwoert van Lokaal op 1 heeft vorige week maandag haar ontslag als wethouder van het college van de gemeente Krimpenerwaard ingediend. Dit heeft ze gedaan na advies van haar eigen bestuur en fractie. Tevens is de partij uit de coalitie gestapt.

In een persbericht laat de partij weten dat er een onwerkbare situatie was ontstaan. Verder geen informatie, ook bij navraag niet wat de onwerkbaarheid inhoudt. Nu de partij in de oppositie zit, geeft zij aan dat zij voorbereidingen gaat treffen voor de verkiezingen van 2022.

Het college respecteert het besluit en dankt de vertrekkende wethouder voor haar inzet en betrokkenheid en wenst haar alle goeds.

Minderheidscoalitie

De overige coalitiepartijen VGBK, VVD, CU en D66 hebben aangegeven als minderheidscoalitie door te gaan. Uitgangspunt voor de resterende periode is het coalitieakkoord en het collegeprogramma. Het college is van mening dat gelet op de situatie rondom de corona, het Sociaal Domein en de gemeentelijke financiën, het belangrijk is om de bestuurlijke continuïteit te waarborgen. Zij zal op basis van de inhoud op zoek gaan naar meerderheden bij andere partijen.

Wethouder Jan Vente (CU) neemt van de vertrekkende wethouder Hofman de portefeuille dienstverlening over. Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek (VGBK) subsidies en maatschappelijke voorzieningen, wethouder Ria Boere (VVD) uitvoering Openbare ruimte, en wethouder Bert Bening (D66) krijgt weer cultuur onder zijn hoede. Burgemeester Roel Cazemier ontfermt zich over het thema participatie.

Het college vertrouwt erop dat, zoals afgelopen jaren al is gebleken, alle partijen open staan voor het inhoudelijk debat en de noodzaak van continuïteit van bestuur onder moeilijke omstandigheden.

Dinsdagavond 2 februari debatteert de raad over de ontstane situatie.

Cees Reichard

Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 52 minuten geleden
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 5 uur geleden
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 22 uur geleden
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 23 uur geleden
Ben je benieuwd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen?
Open Muziekochtend in de Thuishaven 17 mei, 14:00
Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 17 mei, 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 17 mei, 09:00
Jorienne Baas, de winnares bij de dames.
Polsstokverspringseizoen spectaculair van start in Kockengen 16 mei, 18:00