Afbeelding
pr

Start bouw 21 appartementen Wijngaardstraat

Algemeen

De bouw van de appartementen aan de Wijngaardstraat is begonnen. De bouwplaats is ingericht en de bouwput is uitgegraven. Binnenkort zullen de 110 funderingspalen in de grond geboord worden. Het boren geeft veel minder trillingen dan het traditioneel heien van palen. Deze werkzaamheden gaan ongeveer twee weken duren.

Het nieuwe gebouw

Het bouwplan op het terrein van het voormalige ziekenhuis bestaat uit 21 appartementen. De appartementen op de verdieping zijn bereikbaar met de lift. Er zijn twee- en driekamerappartementen. Alle appartementen hebben een buitenruimte of een balkon. Voor de verwarming is er een warmtepomp, die werkt op elektriciteit. Het gebouw is vanzelfsprekend geheel gasloos en er wordt gebruik gemaakt van zonne-energie.

Marieke Teitink en Bob Duindam over de start van de bouw

Marieke Teitink; ‘‘ Wij zijn trots dat we kunnen beginnen met de bouw van deze appartementen. Mooi dat we deze appartementen kunnen gaan verhuren, want de vraag naar sociale huurwoningen is groot. Het gebouw krijgt een prachtige uitstraling, passend in historisch Oudewater, en is daardoor echt een verrijking voor de buurt.’’

Bob Duindam; ‘‘ Bouwen in een binnenstad is ingewikkeld en kostbaar. Zeker in zo’n prachtige antieke, en daarmee veeleisende omgeving als Oudewater. Het heeft lang geduurd. Ook omdat de financiële haalbaarheid ter discussie heeft gestaan. Daarom is het zeer verheugend dat er nu gebouwd wordt. Mijn complimenten aan Woningraat en hun nieuwe directeur Marieke Teitink voor het doorzettingsvermogen.”

Planning

Het plan is, dat als alles voorspoedig verloopt, voor het einde van het jaar de appartementen gereed zijn.

Verhuur

In het eerste kwartaal van 2021 gaat De Woningraat vertellen hoe de verhuur van de appartementen gaat verlopen en wanneer inschrijven mogelijk is.

Geïnteresseerd in een appartement?

De inschrijving gaat plaatsvinden via WoningNet. Ben je nog niet ingeschreven bij WoningNet? Dat kan je alvast regelen via www.woningnetregioutrecht.nl.
De start van de verhuur gaat De Woningraat aankondigen in De IJsselbode en op www.dewoningraat.nl.

De eerste paal is geslagen
Afbeelding
BMM Band met live muziek 'From The Sixties Till Now' 5 uur geleden
Hier - het is december 2023 - wordt minutieus gewerkt aan het restaureren van de beschilderingen van het priesterkoor.
Stichting Reddingsplan Franciscuskerk Oudewater maakt restauratie priesterkoor mogelijk 7 uur geleden
Team 226 'Zorgpartners Midden-Holland'.
De Roparun in het pinksterweekend weer van start 8 uur geleden
Het opbrengen van N.S.B.-ers op 5 mei door twee priesterstudenten uit MegenFrans de Roode en Evert Hardesmeets, die ondergedoken zaten bijHein Blom in de Hekendorpse Buurt (nu kinderdagverblijf Veld-Zicht).Zij speelden een belangrijke rol in het verzet.Evert Hardesmeets (rechts) zou later op de dag zich verstoppenin het huis van Van Vliet op het IJsselvere en er de nacht doorbrengen.
Oorlogsdagboek mei 1945 4 mei, 19:00
 Ze hebben er weer een gezellig avond van gemaakt in het Cultuurhuis.
Taalcafé 4 mei, 12:00
Afbeelding
Ingezonden Van de Sande 4 mei, 10:00
Het echtpaar Kok met burgemeester Laurens de Graaf.
Koninklijke onderscheiding voor het echtpaar Kok-van Zuijlen in Polsbroek 3 mei, 17:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Linschoten 3 mei, 14:00