Afbeelding
pr

Start bouw 21 appartementen Wijngaardstraat

Algemeen

De bouw van de appartementen aan de Wijngaardstraat is begonnen. De bouwplaats is ingericht en de bouwput is uitgegraven. Binnenkort zullen de 110 funderingspalen in de grond geboord worden. Het boren geeft veel minder trillingen dan het traditioneel heien van palen. Deze werkzaamheden gaan ongeveer twee weken duren.

Het nieuwe gebouw

Het bouwplan op het terrein van het voormalige ziekenhuis bestaat uit 21 appartementen. De appartementen op de verdieping zijn bereikbaar met de lift. Er zijn twee- en driekamerappartementen. Alle appartementen hebben een buitenruimte of een balkon. Voor de verwarming is er een warmtepomp, die werkt op elektriciteit. Het gebouw is vanzelfsprekend geheel gasloos en er wordt gebruik gemaakt van zonne-energie.

Marieke Teitink en Bob Duindam over de start van de bouw

Marieke Teitink; ‘‘ Wij zijn trots dat we kunnen beginnen met de bouw van deze appartementen. Mooi dat we deze appartementen kunnen gaan verhuren, want de vraag naar sociale huurwoningen is groot. Het gebouw krijgt een prachtige uitstraling, passend in historisch Oudewater, en is daardoor echt een verrijking voor de buurt.’’

Bob Duindam; ‘‘ Bouwen in een binnenstad is ingewikkeld en kostbaar. Zeker in zo’n prachtige antieke, en daarmee veeleisende omgeving als Oudewater. Het heeft lang geduurd. Ook omdat de financiële haalbaarheid ter discussie heeft gestaan. Daarom is het zeer verheugend dat er nu gebouwd wordt. Mijn complimenten aan Woningraat en hun nieuwe directeur Marieke Teitink voor het doorzettingsvermogen.”

Planning

Het plan is, dat als alles voorspoedig verloopt, voor het einde van het jaar de appartementen gereed zijn.

Verhuur

In het eerste kwartaal van 2021 gaat De Woningraat vertellen hoe de verhuur van de appartementen gaat verlopen en wanneer inschrijven mogelijk is.

Geïnteresseerd in een appartement?

De inschrijving gaat plaatsvinden via WoningNet. Ben je nog niet ingeschreven bij WoningNet? Dat kan je alvast regelen via www.woningnetregioutrecht.nl.
De start van de verhuur gaat De Woningraat aankondigen in De IJsselbode en op www.dewoningraat.nl.

De eerste paal is geslagen
Afbeelding
Taizéviering in Haasrecht 14 minuten geleden
Afbeelding
Kostschool in Oudewater van binnenuit 14 uur geleden
Afbeelding
Muziekduo Katakat treedt op in de soos 21 uur geleden
Afbeelding
Psalmzangavond met bovenstem in Montfoort gisteren
Het natuurgebied Bilwijk is niet langer toegankelijk voor honden.
Honden niet meer toegestaan in natuurgebied Bilwijk 22 feb, 19:00
Afbeelding
Benschopse vrouwen samen op weg naar Pasen 22 feb, 17:00
Afbeelding
Alle kinderen in Montfoort een zwemdiploma 22 feb, 12:00
Daphne van Kooten.
Debuut en vijfmaal goud bij Nederlandse Kampioenschappen 22 feb, 09:00