Verhart Groen BV 60 jaar een begrip - dat werd gevierd met taart. Van links naar rechts - zoon Thijs Verhart, Leontine en Peter Verhart.
Verhart Groen BV 60 jaar een begrip - dat werd gevierd met taart. Van links naar rechts - zoon Thijs Verhart, Leontine en Peter Verhart. Sjoukje Dijkstra

Verhart Groen bestaat 60 jaar

Algemeen

Het was nog donker, toen Peter en Leontine Verhart woensdagochtend vroeg werden verrast door enkele personeelsleden van Verhart Groen BV. Op 6 januari bestaat dit bedrijf 60 jaar. "Dat heugelijke feit wilden we niet aan ons voorbij laten gaan", aldus Jelle de Jong en Piet Rademakers. Zij vonden het dan ook geen probleem om Peter en Leontine Verhart zo vroeg te verrassen met een ontbijtje aan huis. "Ik had het niet verwacht", zegt Peter. Ook Leontine niet, die aangeeft heel trots te zijn op deze mijlpaal. "Tegenwoordig zijn er niet zoveel bedrijven meer die zo'n mijlpaal halen."

Verhart Groen heeft weinig te lijden gehad van de coronacrisis: "Qua werk hebben we weinig gemerkt. Groen blijft groeien. Dat is een groot voordeel voor ons." De grootste uitdaging in al die tijd was volgens Peter toch wel de vergunning krijgen om zijn bedrijf aan huis op te bouwen. "Daar zijn we tien jaar mee bezig geweest. Wat op IJsselveld zit, komt dan hier, zoals vroeger. Toen hadden we ook het bedrijf aan huis." "Je kon destijds vanuit de werkplaats de keuken in. Dat gaan we nu niet zo doen", zegt Leontine. "Anders heb je geen rust."

Peter nam het bedrijf over, toen zijn vader ziek werd. Dat was wel een heftige periode. "Ik was rond de 25 jaar. Dan heb je geen keuze." Omdat het altijd al de bedoeling was dat hij het overnam, heeft hij nergens spijt van. In tegendeel: "We hebben een hele goede reputatie opgebouwd. Waar we ook komen, overal staan we als goed bekend en hoor je: 'Dat is Verhart van het heggenknippen'. Ook met bijna alle concullega's kunnen we daarom goed door één deur." Het is volgens hem ook de reputatie die er mede voor heeft gezorgd dat Verhart Groen is uitgegroeid tot wat het nu is. Van sproeibedrijf en heggenknippen tot aannemings- en verhuurbedrijf en specialist in groenvoorzieningen.

'Verhart Groen gefeliciteerd 1961 - 2021 60 jaar', staat op de taart van bakkerij Van Dommelen. "Deze gaan we vandaag zeker aansnijden met de collega's", zegt Peter. Het feest moet nog even op zich laten wachten vanwege corona. "Wellicht kunnen we het later dit jaar combineren met de opening van ons nieuwe pand. We zien het nog wel, maar we gaan het zeker vieren!"

Sjoukje Dijkstra

Het was niet te missen - het jubileum van Verhart Groen BV.
Afbeelding
Geslaagde 47e Zwem4daagse in het Knopenbad 18 minuten geleden
Afbeelding
Dichterbij Paulina 1 uur geleden
Afbeelding
Spaaractie met veel enthousiasme ontvangen! 2 uur geleden
Afbeelding
Opeens is het seizoen voorbij voor VVL 3 uur geleden
Afbeelding
De competitie is gespeeld; De laatste verslagen 7 uur geleden
Afbeelding
Dijk- en oeververbetering Gekanaliseerde Hollandsche IJssel Willeskop 8 uur geleden
Afbeelding
Open muziekochtend bij muziekvereniging Concordia in Haastrecht 30 mei, 17:00
Afbeelding
Suppen voor een schone IJssel 29 mei, 19:00