Kerstman Rob Verlaat: “Het blij maken van mensen geeft mij een kerstgevoel”
<p pstyle="BODY">Kerstman (Rob Verlaat) met Dylan en Gina Klaster.</p>

Kerstman (Rob Verlaat) met Dylan en Gina Klaster.

(Sjoukje Dijkstra)

Kerstman Rob Verlaat: “Het blij maken van mensen geeft mij een kerstgevoel”

Ondanks de corona lockdown, was de kerstman er maar druk mee afgelopen kerstdagen. Rob Verlaat die al jaren zowel kerstman, sinterklaas als paashaas speelt, vertelt wat hij daar zo leuk aan vindt: "Het blij maken van mensen geeft mij een kerstgevoel." Hij is op Tweede Kerstdag net onderweg naar het volgende adresje in Montfoort, maar wil nog wel eventjes op de foto voor de krant.

Hij vindt kerstman zijn leuker dan thuiszitten en gourmetten. "Ik doe het al 21 jaar. Eerder had ik veel restaurants, brunches, diners, enzovoorts. Dit jaar is het niet zo druk als andere jaren. Sinterklaas was wel reuzedruk", aldus Rob. Dit jaar had hij in totaal zo'n twaalf bezoekjes. "Normaal zit ik dus op dertig", zegt hij. "Sinterklaas daarentegen was ongelofelijk!" Dat mensen behoefte aan hadden om Sinterklaas in huis te halen, begrijpt hij wel. Het feit dat er dit jaar geen Sinterklaasoptocht was, heeft daar volgens hem toch wel aan bijgedragen. Zijn wens voor 2021 is dat corona voorbij is, en dat we weer normaal kunnen leven. "Dat we weer kunnen knuffelen, ons sociale leven weer oppakken, naar de kroeg kunnen gaan, lekker uit eten of een terrasje pakken van de zomer."

Terwijl hij dit vertelt komt net de familie Klaster voorbijlopen. Oma, moeder en twee kinderen. "Mogen we met je op de foto?", vragen ze aan de kerstman. Dat mag wel. "Wil iemand de bel vasthouden?" vraagt de kerstman. Oma blijkt een goede bekende van de kerstman, en wil ook nog even met hem op de foto, maar eerst mogen Dylan en Gina. Moeder Priscilla vertelt dat ze dit jaar kerst vieren bij haar zus. Dat kan nog net, met de kinderen." Ook zij wensen voor het nieuwe jaar dat het in ieder geval beter mag worden dan afgelopen jaar. "En dat we gezond mogen blijven."

Sjoukje Dijkstra

Meer berichten