Afbeelding
pr

De sterren zijn gevonden

Algemeen

Veel kinderen uit Linschoten gingen de afgelopen dagen op zoek naar het wonder van Kerst. De Sterrenspeurtocht werd van 18 tot en met 28 december georganiseerd door de Timotheüsschool en alle kerken in Linschoten.

Kinderen speurden, vaak met hun hele gezin, naar maar liefst 25 gele sterren. Die hingen bij mensen achter de ramen, bij Abrona, de Lindewaard en de Timotheüsschool. Op iedere ster stond een vraag, die beantwoord moest worden. In de Acacialaan was er geen plek meer in de herberg. De kinderen volgden een mooi verlichte route en kwamen uit bij het wonder van Kerst, de geboorte van Jezus. Meneer en mevrouw Hogendoorn versierden de route naar en de omgeving van de voederbak prachtig. De oplossing van de speurtocht was: 'Samen vieren wij het feest dat Jezus is geboren!'

De kinderen die de oplossing inleverden kregen het boekje 'Kerst - Op reis door het kerstverhaal met het hele gezin'. Enkele reacties van speurende ouders en kinderen: "Wat een leuk idee en goed gezond voor de kids!, Wat een ontzettend leuke speurtocht hebben jullie uitgezet! Erg leuk met het zoeken naar alle sterren en alle vragen die je er nog bij op moest lossen om tot een mooie zin te komen. Helaas hebben we niet alle sterren gevonden, maar gelukkig wel de zin bij elkaar kunnen puzzelen".

Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Wat de organisatoren betreft is de Sterrenspeurtocht voor herhaling vatbaar!

Afbeelding
mde
Afbeelding
Afbeelding