De Kleine Betuwe.
De Kleine Betuwe. Cees Reichard

Structuurvisie Galgoord vastgesteld

Algemeen

Galgoord en het recreatieterrein De Kleine Betuwe omvat circa 7 hectare, waarbinnen ongeveer 28 bedrijven gevestigd zijn. De structuurvisie geeft een herontwikkeling van dit gebied aan waar een goed woon-, werk- en leefklimaat zal ontstaan. In de raad van 15 december 2020 is de Structuurvisie Galgoord vastgesteld. Hiermee wordt een volgende planologische stap in de herontwikkeling van het bedrijventerrein Galgoord gezet.

In de raadsvergadering was het een herhaling van zetten uit de commissievergadering van twee weken geleden. Opnieuw over informatie naar de burgers, gevarieerd woningbouwprogramma, betaalbare woningen, overleg Groen Wonen Vlist, rotonde, tweede brug enz. Overheersend waren de complimenten voor het college en ambtenaren voor deze visie. De raad is blij dat Galgoord nu eindelijk aangepakt gaat worden. De Christen Unie sprak van een mooie woonwijk die ten oosten van Haastrecht gaat komen.

Amendement

Enkele partijen hadden problemen dat er geen ruimte was voor sociale huurwoningen. Ad Struijs van Pro Krimpenerwaard diende een amendement in waarin hij uitspreekt dat er gestreefd moet worden om 30% van de beoogde woningen als sociale huurwoningen te realiseren. Hij vindt dat het gemeentebestuur een zorgtaak heeft voor alle inwoners, zowel voor hen die een koopwoning kunnen bekostigen maar ook voor hen die hiertoe niet in staat zijn. "Het gemeentebestuur bepaalt wat er gerealiseerd gaat worden en niet de projectontwikkelaar", aldus Struijs. Wethouder Léon de Wit (VGBK) stelde dat hij met de projectontwikkelaar Adriaan van Erk in gesprek is om diverse doelgroepen te kunnen bedienen. Dit betekent ook sociale woningbouw en middenhuur. Maar sociale huurwoningen behoort op dit moment niet tot de mogelijkheden. Voorts deelde de Wit mee dat in het centrum gekeken gaat worden of daar sociale huurwoningen gebouwd kunnen worden. Hij denkt bijvoorbeeld op de locatie van de supermarkt en misschien is deze locatie wel geschikt voor seniorenappartementen. Tot slot ontraadde hij het amendement van PK en deze werd met grote meerderheid verworpen.

Nu de structuurvisie vastgesteld is, wordt het bestemmingsplan uitgewerkt. De inwoners krijgen de mogelijkheid om bij deze procedure in te spreken en mee te praten. Begin 2021 gaat dit van start.

Cees Reichard

Afbeelding
Genieten van Musical Shrek in Oudewater 6 uur geleden
Afbeelding
Zonovergoten Lentemarkt wordt druk bezocht 7 uur geleden
Afbeelding
Kampioenschap voor FC Oudewater 2 8 uur geleden
Afbeelding
Eerste 'Vind het live!' groot succes! 9 uur geleden
Een deel van de aanwezige leerlingen van OBS De Schakels en burgemeester Danny de Vries.
OBS De Schakels en Barbara Mary 10 uur geleden
Mevrouw Verboom omringd door verjaardagsbloemen.
Mevrouw Verboom viert een eeuw 11 uur geleden
Afbeelding
Dan maar voor de derde periode 11 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen: Slappe vertoning 12 uur geleden