Nieuwbouw Jan de Waardsingel en Bredeweg.
Nieuwbouw Jan de Waardsingel en Bredeweg. Cees Reichard

Nieuwe Huisvestingsverordening in de Krimpenerwaard

Algemeen

Inwoners maken meer kans op een woning in hun eigen woonplaats. Woningcorporaties mogen maximaal een kwart van alle beschikbare woningen in een woonplaats met voorrang toewijzen aan mensen die daar wonen. Zij moeten wel in de afgelopen 6 jaar onafgebroken of in de afgelopen 10 jaar ten minste 6 jaar onafgebroken in deze woonplaats hebben gewoond.

Dit staat in de nieuwe Huisvestingsverordening Krimpenerwaard 2021 die de gemeenteraad op woensdag 16 december vastgesteld heeft. Hierin staan de spelregels voor het aanbieden en verdelen van sociale huurwoningen. Deze nieuwe verordening is in samenwerking met de woningcorporaties en huurdersorganisaties tot stand gekomen.

Woningcorporaties in de Krimpenerwaard werken volgens de Woningwet en de Huisvestingsverordening Krimpenerwaard. Nu de gemeenteraad de nieuwe verordening heeft goedgekeurd, gelden nieuwe spelregels per 1 januari 2021.

Loting en mantelzorgers

Nu is het nog zo dat mensen met de langste inschrijfduur de meeste kans maken op een woning. Per 1 januari 2021 komen er ook woningen via loting beschikbaar, maximaal 10 procent van de aangeboden woningen. De inschrijfduur speelt bij loting geen enkele rol, elke woningzoekende heeft dan net zoveel kans op de woning. Ook krijgen mantelzorgers meer mogelijkheden. Als hij wil verhuizen om dichter bij de persoon te wonen aan wie hij mantelzorg verleent of van wie je mantelzorg ontvangt is urgentie mogelijk.

Tot slot geldt er per 2021 urgentie bij gedwongen verkoop van een woning. Dit geldt voor huishoudens met thuiswonende kinderen tot 23 jaar die dakloos zouden worden door de gedwongen verkoop van de woning.

Meer informatie over de (nieuwe) spelregels vindt u op www.wonenindekrimpenerwaard.nl/spelregels

Cees Reichard

Twee Montfoortse studentes van het Kalsbeekcollege, Julia Groen en Gwen Hoogenboom, zetten zich in voor een 4-5 mei glossy.
Montfoortse studenten vertellen oorlogsverhalen in 4/5 Mei glossy 1 uur geleden
De burgemeester was er om Madeliene mee te delen dat haar de eer te beurt was gevallen om haar gedicht op 4 mei te mogen voordragen.
Bijzonder gedicht voor tijdens de 4 mei-herdenking 3 uur geleden
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk.
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk 6 uur geleden
Afbeelding
Linschoten in oorlogstijd door de ogen van een kind 8 uur geleden
Afbeelding
Anjerconcert 2024 11 uur geleden
OZV moest de laatste wedstrijd aantreden tegen de concurrent Poseidon.
Ook OZV Dg kampioen gisteren
V.l.n.r.: Anneke van Heertum, Mirjam Jongerius en Marry van der Kroon.
Koningsochtend in Vlist met oranjebitter 1 mei, 17:00
 Tussen de buien door werd een hoop plezier gemaakt.
Koningsspelen voor de basisscholen 1 mei, 15:00