Muziek, en soms eten

Muziek, en soms eten

Eric Jan Hagoort uit Linschoten is 48 jaar en getrouwd met Ellen Hagoort - Veluwenkamp.
Zij hebben drie kinderen: Madelon (13 jaar), Florien (12 jaar) en Matthieu (9 jaar).
Zijn beroep is bouwkundig adviseur met specialisatie duurzaamheid

In huize Hagoort zullen de komende feestdagen anders verlopen dan anders. Geen kerkbezoek met het hele gezin, geen traditioneel kerstdiner met de familie en wederzijdse ouders. "Een aantal gebruiken houden we wel in stand" zegt Eric Jan. We hebben elk jaar een echte kerstboom en een van de kinderen mag de piek op de kerstboom zetten, hier hebben we een heel schema voor. Er wordt een kerstdiner gemaakt waarbij er samen wordt gekookt en we maken met elkaar muziek".

Het was in alle opzichten een heel vreemd jaar. Zakelijk gezien was en is het erg druk. Volgend jaar veranderen de normen voor energielabels. Als gecertificeerd adviseur willen zijn klanten hem graag inschakelen om weer aan de nieuwste eisen te voldoen en veel huizenbezitters willen nog gauw een energielabel. Begin dit jaar kwam, mede door toedoen van Eric Jan, de ondernemersvereniging Linschoten van de grond. Als voorzitter van Libel (Linschotens Belang) liep ook alles anders vanwege de corona. Zo werd met pasen het eieren zoeken vervangen door een speurtocht langs etalages, de Vaart werd gesteund om reparatie van de ventilatie te bewerkstelligen (teneinde aan verenigingen weer een onderdak te bieden) en (behalve voor het maken van de filmpjes) kon de kleding van de Sint in de kast blijven hangen. Eric Jan is zeer betrokken bij het wel en wee van Linschoten. De interesse in elkaar en 'het naar elkaar omzien' is wat hem het meeste bindt met Linschoten. "Een rondje met de hond duurt hier op het dorp altijd langer dan gepland".

"We verheugen ons ondanks alle maatregelen nog steeds wel op de feestdagen hoor", vervolgt Eric Jan. "De kinderen oefenen al hard om met de kerst samen kerstliedjes te spelen. Madelon op viool, Florien op de piano en Matthieu op gitaar. En er worden al kerstfilms geselecteerd door de meiden die we met z'n allen gaan kijken. Voor oud en nieuw is een verantwoord kindervuurwerkpakket gekocht. Normaal spreken we met vrienden af en vieren we het ene jaar oud en nieuw bij hen, het volgende jaar bij ons. Dit jaar kan dat ook helaas niet, omdat ook zij met 5 personen zijn. Het is niet anders en we maken er met het gezin een gezellige avond van.

Aan de willekeur van de coronaregels kan Eric Jan zich wel eens ergeren. "Maar wij gaan ons er wel aan houden. Mijn vrouw Ellen werkt in het ziekenhuis op de afdeling verloskunde als gespecialiseerd verpleegkundige. We voelen ons verantwoordelijk voor onszelf en voor andere kwetsbaren. We zien uit naar een tijd zonder corona.

Dat contacten met anderen weer normaal kunnen verlopen en dat we onze naasten weer een lekkere knuffel kunnen geven".

Siem van der Burg

Meer berichten