Afbeelding

Vredeslicht uit Bethlehem nu ook in Montfoort

Algemeen

"Het vredeslicht is opgehaald op 13 december. Helemaal uit Bethlehem en we hebben het hier in Montfoort!", zo kondigt de katholieke kerk Montfoort aan. Het licht brandt inmiddels al in de RK kerk en blijft ook met Kerstmis branden. "Met Kerst willen we een beetje licht en warmte verspreiden. Daarom kunnen de mensen het bij ons komen ophalen op kerstavond", aldus Gerard Vendrig van de RK Kerk Montfoort.

Ieder jaar wordt er in Bethlehem een kaars ontstoken door een kind aan een eeuwig durende vlam, het vredeslicht. Per vliegtuig reist het naar Salzburg, en dan naar Duitsland waar scouting Nederland het licht ophaalt om het vervolgens te verspreiden in Nederland. Op 13 december kwam dat licht in Montfoort aan, en dat wil de RK kerk graag verspreiden. Op kerstavond kunnen mensen die wel een beetje licht kunnen gebruiken, het licht ophalen.

Kerstlicht drive-in

Met een kaars in een windlicht of lantaarn, kunnen ze het licht zelf aansteken en meenemen. Dat kan op kerstavond tussen 16.00 en 19.00 uur bij de Johannes de Doper Kerk en de Rank, maar ook tussen 17.00 en 18.00 uur buiten bij de scholen: Heeswijkschool en de Graaf Jan van Montfoortschool. Of tussen 17.00 en 18.00 uur met een kerstlicht drive-in op het plein van het Wellant college. Hierbij benadrukt de RK kerk dat de veiligheid gewaarborgd moet blijven, en dat er daarom geen tijd is om met elkaar te blijven praten.

Gerard Vendrig: "Mensen kunnen het licht daarna weer helpen verder te verspreiden. Bijvoorbeeld door het aan een buurvrouw of familie te geven. Of misschien die ene man die u altijd een vriendelijk goede dag wenst. Hoe fijn is in deze tijden dat er iemand aan je denkt en zomaar jou het licht van vrede geeft. Laat dit licht een licht van hoop zijn en dat kan iedereen wel gebruiken. Zeker als er veel tegenslagen zijn en eenzaamheid makkelijk de kop opsteekt. Geef het vredeslicht door. Ik zie u graag op kerstavond! Vergeet niet om uw windlicht/lantaarn en kaars mee te nemen. Alvast een Zalig kerstfeest."

Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal 9 uur geleden
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 11 uur geleden
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 14 uur geleden
Afbeelding
Geloofsontmoeting 16 uur geleden
Afbeelding
Magenta exposeert 18 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Klavertje 4 exposeren 25 apr, 19:00
Afbeelding
Mooie prestaties bij het steppen 25 apr, 18:00
Dirigente Marja Timmer dirigeert het koor.
Concert Vrouwenkoor Vita Nova in Lekkerkerk 25 apr, 17:00