Sinterklaas en Zwarte Piet met de prijswinnaar Lindi en zusje Ziva.
Sinterklaas en Zwarte Piet met de prijswinnaar Lindi en zusje Ziva.

Prijswinnaars 'Sinterklaas Elpee-actie' in het zonnetje gezet door Sint

Algemeen

Sinterklaas: "Ik kom volgend jaar gewoon weer hoor…!"

Afgelopen zaterdag was het dan zover: Prijswinnaars van de 'Sinterklaas Elpee-actie' werden in het zonnetje gezet door niemand minder dan Sinterklaas. In de oude poortkamer van het Oude Stadhuis ontvingen de kinderen geheel coronaproef, onder genot van een chocomelk en pepernoten hun cadeautjes. Prijswinnares Lindi van Apeldoorn (7 jaar) was uiteindelijk de enige die de uitkomst echt goed had. Zij stuurde in 'Verlanglijstjes', waar de meerderheid volgens Michel Verschoor van de Winkeliersvereniging op was gehouden met zoeken bij 'Verlanglijstje'- zonder s.

De 'Sinterklaas Elpee-actie' waarbij tientallen Montfoortenaren op zoek gingen naar Sint Elpees (met letters) in winkels en etalages, was een succes. Vaders en moeders gingen met hun kroost op zoek naar de verstopte elpees met nostalgische Sinterklaasliedjes… een idee van de Winkeliersvereniging, dat ontsproot nadat bekend werd dat de intocht niet door kon gaan. Het Oude Stadhuis, dat normaliter ook de uitvalsbasis is van de goedheiligman, werkte maar wat graag mee aan de audiënties van de Sint, die heel ordelijk verliepen. Ouders kwamen om de beurt met hun kroost (maximaal vier personen per keer) bij Sinterklaas op bezoek, waarbij Sint en Piet ook echt even de tijd namen om de prijswinnaars in de watten te leggen.

Dankbaar

Lindi was degene die als eerste haar beloning mocht ophalen bij Sinterklaas. Ook haar zusje Ziva (4 jaar) kreeg een cadeautje. Beide meiden waren verguld een cadeautje te krijgen van Sint… Moeder Jessica Kraan gaf aan heel trots te zijn: "Ik ben heel dankbaar dat het zo nog kon." Lindi vond het erg leuk. "Ik kom volgend jaar weer hoor", verzekerde Sinterklaas, terwijl hij uit het raam wees. "Kijk, dan kom ik daar aan met de boot."

Na Lindi waren Lars (5 jaar) en Fleur (3 jaar) van den Brink aan de beurt. Lars had vol enthousiasme met zijn vader naar platen gezocht, terwijl Fleur in de buggy had gezeten. "We misten er nog wel één hoor", zei vader Leon. Moeder Diana gaf aan heel erg verrast te zijn: "We rekenden er echt niet op." Lars kreeg tijdens het fotomoment nog even de mijter van Sinterklaas op, want hij liet weten idolaat van de Sint te zijn. Liefst gaat hij zelf ook verkleed als Sint, gaven de ouders aan, maar voor deze gelegenheid had hij zijn Pietenkostuum aan. Lars vertelde dat hij het leuk vond om mee te doen. Moeilijk was het soms wel. De jongste was een beetje bang voor Sinterklaas en Piet, maar op afstandje zwaaien dat wou ze wel. Toen was de tijd alweer om. "Het gaat snel, he?", zei de Sint.

De goedheiligman was erg te spreken over deze actie van de Winkeliersvereniging. "Je moet ze wel benoemen, he?" Ook vond hij het leuk om in de krant te komen hiermee. "Toch nog een beetje Sinterklaas… en volgend jaar… Dan kunnen we het hopelijk weer op de normale manier vieren, met intocht en al."

Sjoukje Dijkstra

Afbeelding
Waarom De Pelikaan niet verloren mag gaan 9 uur geleden
Afbeelding
‘t Kaasmeisje, meer dan alleen kaas 10 uur geleden
Afbeelding
Boer Koos van der Wind uit Montfoort is continu bezig met verduurzaming 11 uur geleden
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie 14 uur geleden
Afbeelding
Winterconcert Linfano 16 uur geleden
Afbeelding
Help de bakkersexpositie compleet te maken 19 uur geleden
Afbeelding
Tour de Boer landt in Polsbroek 8 dec, 19:00
Afbeelding
Wintertentoonstelling 2022-2023 bij Sille Gallery 8 dec, 18:00