Afbeelding

Proeflessen en webinars op het Kalsbeek College

Algemeen

Woensdagmiddag hebben ruim 750 groep 8-kinderen proeflessen gevolgd op het Kalsbeek College. Ze hadden van tevoren zelf vakken uitgekozen en hun rooster van de middag samengesteld. Op beide locaties werden ze opgevangen door Kalsbeek-leerlingen die ze de weg wezen naar de aula.

Op locatie Bredius volgden de kinderen een theorie- en een praktijkles. Van biologie naar techniek en van Duits naar Economie& Ondernemen. "Wow, ze hebben hier een heel restaurant", klonk het bewonderend. "En een kappersruimte, kijk daar maar", vulde zijn klasgenoot aan.

De animo voor de vmbo/mavo-locatie van het Kalsbeek College was groot: al weken geleden waren alle plekken vergeven. In februari wordt daarom een tweede ronde proeflessen georganiseerd. Zodra het programma rond is, kunnen kinderen uit groep 8 zich via de website aanmelden.

Vakkenpakket

Op locatie Schilderspark hadden de ruim vijfhonderd kinderen van tevoren een pakket gekozen. In drie lessen van een half uur leerden ze leuke dingen bij onder andere Engels, kunst, Latijn & mythologie en wiskunde. Kalsbeek-leerlingen begeleidden ze naar de juiste lokalen, waarbij zeker ook de brugschool niet overgeslagen werd. "Wat een fijn gebouw is dit", was de reactie van een elfjarige. En een ander: "Leuk om straks zowel hier als in het grote gebouw les te krijgen."

Webinars

's Avonds waren er voor het eerst in de geschiedenis twee Kalsbeek-webinars. Ouders en verzorgers konden zich hier van tevoren voor aanmelden en werden getrakteerd op informatieve bijeenkomsten waarin ze meer te weten kwamen waar het Kalsbeek College voor staat, hoe leerlingen groeien en wat voor mogelijkheden er zijn qua onderwijs, uitdaging en ondersteuning. Ruim zeshonderd ouders maakten van deze digitale mogelijkheid gebruik.

In dit bijzondere coronajaar konden groep 8-kinderen op deze manier een goede indruk van de school krijgen. In januari, de maand waarin normaal gesproken allerlei open dagen plaatsvinden en de keuze voor een middelbare school gemaakt wordt, gaan de scholen in Woerden online de voorlichting verzorgen. Het Kalsbeek College gaat een informatief en veelzijdig beeld van de school en zijn leerlingen neerzetten. In februari worden op beide locaties activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Afbeelding
Genieten van Musical Shrek in Oudewater 5 uur geleden
Afbeelding
Zonovergoten Lentemarkt wordt druk bezocht 6 uur geleden
Afbeelding
Kampioenschap voor FC Oudewater 2 7 uur geleden
Afbeelding
Eerste 'Vind het live!' groot succes! 8 uur geleden
Een deel van de aanwezige leerlingen van OBS De Schakels en burgemeester Danny de Vries.
OBS De Schakels en Barbara Mary 9 uur geleden
Mevrouw Verboom omringd door verjaardagsbloemen.
Mevrouw Verboom viert een eeuw 9 uur geleden
Afbeelding
Dan maar voor de derde periode 10 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen: Slappe vertoning 10 uur geleden