Afbeelding
pr

Theo Kemp en Van der Vaart

Algemeen

Alles loopt bij Van der Vaart anders dan gepland: Na dik 50 jaar werken moest het afscheid van Theo Kemp coronaproof, maar verliep gelukkig toch wel heel bijzonder, en het vieren van het 25-jarig bestaan van dat installatiebedrijf duurde, in tegenstelling tot de vorige keer, maar heel even en het aantal mensen dat het vierde was maar heel klein. Maar … het komt vast nog wel een keer goed.

Na een loopbaan van maar liefst 51 jaar, waarvan 21 jaar bij Installatiebedrijf Van der Vaart in Linschoten, gaat Theo Kemp met pensioen en vervolgens eerst thuis weer eens aan de slag, want dat was even een beetje blijven liggen. Maar zeker rustig aan, want als je dik 66 bent mag dat wel. Zijn afscheid was coronaproof, maar wel in stijl, met speeches, een toost, ballonnen en een mooi én duurzaam afscheidscadeau. Want dat hoort natuurlijk bij dat steeds duurzamer installatiebedrijf.

Installatiebedrijf Van der Vaart is begonnen op de Kromwijkerdijk in Woerden, maar al snel werd de huidige plek aan de Korte Linschoten Oostzijde overgenomen. Na de start is er al een en ander afgebroken, opgebouwd, veranderd en toegevoegd", vertelt Corine van der Vaart, "zodat er nu een mooie ruime nieuwe loods staat met een vorkheftruck om bijvoorbeeld alle zonnepanelen te kunnen verplaatsen, want ook in de techniek veranderde er in zo'n betrekkelijk korte tijd al heel wat."

Theo Kemp, loodgieter in hart en nieren

Bijna vanaf het opstarten van Installatiebedrijf Van der Vaart is Theo Kemp erbij geweest. Afgelopen 14 augustus bestond het bedrijf 25 jaar. "Theo heeft dit allemaal meegemaakt. Hij was en is loodgieter in hart en nieren en sanitair is zijn specialiteit, maar in de installatiebranche is inmiddels wel vrij veel veranderd", vertelt Corine van der Vaart. "Van bijna alleen gewoon gas, water en elektra staat nu vooral duurzaamheid centraal: zonnepanelen, laadpalen, warmtepompen. Maar Theo had nog genoeg te doen." Theo vertelde dat hij in Woerden op de katholieke jongensschool in de Achterstraat had gezeten en vervolgens op de lts aan de Van Kempensingel: "Ik ging werken toen ik 15 was, maar moest nog wel een dag per week naar school; in Utrecht was dat. Ik ben bij mijn eerste werkgever een tijd gebleven en als dat bedrijf nog bestaan had, was ik er misschien nog wel geweest. Er is overal wel eens wat, maar ik heb het altijd goed naar mijn zin gehad en mijn werk met veel plezier gedaan. En nu ben ik al weer 21 jaar bij Corine en Gerwin. Ik doe vooral sanitair en 'dakwerk', maar thuis is de laatste tijd wel wat werk blijven liggen. Daar ga ik nu aan de gang. En ik kan nu ook wat meer naar de camping in IJsselstein; daar hebben we een seizoenplaats en dat bevalt ons goed."

25-jarig bestaan (nog) niet gevierd

Zelf is Corine, toen nog Voorbij en afkomstig uit Oudewater, na haar opleiding in de reclamewereld terechtgekomen. Maar ze koos ervoor om samen met haar man Gerwin van der Vaart het huidige bedrijf op te zetten. "Naast Theo zijn er nog ruim 10 medewerkers in het bedrijf werkzaam. Mensen vertellen het wel als ze een nieuw jurkje hebben, maar minder snel: kijk eens naar mijn nieuwe ketel of mijn nieuwe kraan. Maar die moest er natuurlijk wel komen. En dat begrijpen we. Al onze medewerkers willen, net als wij, dat de klanten tevreden zijn. Eigenlijk vinden we het allemaal leuk wat we doen. De personeelsleden zijn stuk voor stuk mensen die creatieve oplossingen bedenken voor problemen. De klus krijgt aandacht, maar de klant zeker ook."

"Op 14 augustus bestond het bedrijf 25 jaar. Er kon niets doorgaan als het op vieren aankwam, hoewel alle personeelsleden, terwijl we midden in de vakantie zaten, op die dag 's avonds om acht uur, los van elkaar, geproost hebben op deze mijlpaal; dat hadden we afgesproken. Zo'n vijf jaar geleden was er een open dag met allerlei workshops en nog veel meer en nu stond er half maart opnieuw veel in de steigers om het publiek - bij het twintigjarig bestaan waren er zo'n 400 gasten - van jong tot oud van alles te bieden; natuurlijk allerlei zaken die met techniek te maken hebben. Maar het ging niet door. Op 25 september zou er de Techniekdag in Linschoten zijn, maar die ging, net als de open dag op 26 september, ook niet door. Het komt allemaal vast nog wel een keer, maar nu kan het even niet."

Van der Vaart en Theo Kemp

"Het personeel blijft hier lang werken", vertelt Corine van der Vaart. "Theo durfde het eigenlijk niet te vragen, maar hij wilde heel graag een elektrische fiets en die heeft hij ook gekregen. Wij letten steeds meer op duurzaam, dus ook hierbij. En hoewel hij als loodgieter is opgeleid, heeft ook hij zich altijd mee ontwikkeld met de nieuwe technieken en zette zich altijd nog volledig in. Zijn vrouw was bij het afscheid en ook zijn zoon en aan het einde van het op afstand gezellig samenzijn fietste hij op zijn nieuwe fiets weg bij het bedrijf waar hij ruim 20 jaar werkte. Hij vertelde ons dat na een dag hard werken de energie een beetje op was en het thuis niet altijd meer op kon brengen om met iets aan de slag te gaan. Nu kan dat wel weer en kan hij gewoon lekker thuis gaan klussen."

"En als we voor al onze klanten en andere belangstellenden ons 25-jarig bestaan alsnog met een open dag vieren met heel veel aandacht voor de moderne techniek dan komt Theo ook ongetwijfeld weer eens een kijkje nemen."

Aad Kuiper

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 3 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 5 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 8 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00