Afbeelding
Janet de Graas

Arjan van der Eijk wint roomboter amandelstavencompetitie Gilde

Algemeen

Arjan van der Eijk, De Echte Bakker heeft de roomboter amandelstavencompetitie van 2020 gewonnen. In het Zuid-Hollandse Haastrecht is de beste roomboter amandelstaaf gekocht door de Mystery Shopper. In de finaleronde is de staaf beoordeeld met een 8,25 en daarmee eindigt hij op de eerste plaats. Gommans uit Sevenum werd tweede en Vroonland, De Echte bakker uit Yerseke behaalde de derde plaats.

Productkwaliteit belangrijke waarde

Bianca van der Eijk neemt het goede nieuws in ontvangst en ze is superblij. “Arjan is er zo druk mee geweest. Hij heeft er alles voor aan de kant gezet de laatste weken,” vertelt Bianca. Arjan zelf reageert nuchter maar toch ook erg blij: “Productkwaliteit is een belangrijke waarde in onze bakkerij. Daarmee willen we het verschil maken. We zijn al eens derde geworden in deze competitie maar dat is alweer een tijdje geleden. Ik wilde er echt weer een keer bij zijn dus we gingen ervoor. Dat betekende dat ik veel avonden staven gebakken heb om dit seizoensproduct weer helemaal goed in de vingers te krijgen. Dat we nu eerste zijn geworden is een fantastische beloning voor alle werk.”

Genot om te eten

In de voorronde werden 105 staven gekeurd door de vakspecialisten Mark van Wijk en Ron Bloem. De roomboter amandelstaaf van Van der Eijk behaalde met de hoogste score de finaleronde waarbij ook Mike Onasse, lid van het Nederlands Boulangerieteam als keurmeester aanschoof.

“De winnaar steekt er dit jaar met kop en schouder bovenuit,” aldus Mark van Wijk. “De staaf ziet er prachtig uit. De buitenkant glanst en heeft een mooie craquelé; de kleine scheurtjes in het korstdeeg die een mooie tekening aan het product geven. De amandelstaaf heeft een heerlijke baksmaak en is een genot om te eten.”

Prachtige beloning

In de winkels in Haastrecht, Gouda Goverwelle en Bergambacht loopt iedereen met een brede glimlach rond. Ook de ouders Jan en Annie leven intens mee en zijn stiekem apetrots. Tijdens de pauze werd naast de koffie een fles champagne ontkurkt. Een niet alledaagse combinatie die dit keer heerlijk smaakte. Arjan: “We gaan er een feestje van maken in de winkels want zo’n eerste prijs is echt bijzonder”.

Afbeelding
'Het Touwbos': een mooie aanwinst voor basisscholen én omgeving 9 uur geleden
Afbeelding
Ook Taizé viering in Oudewater 9 uur geleden
Afbeelding
Ruim tweehonderd meter rails in Linschoten 10 uur geleden
Afbeelding
Hulp nodig bij uw aangifte Inkomstenbelasting 2022 11 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert in Montfoort 12 uur geleden
Afbeelding
Deze week in Concordia 12 uur geleden
Afbeelding
Jubileumboek 'Wit-zwarte kleuren' gepresenteerd 12 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Kay en Rick Schipper 29 mrt., 19:00