Wim Jansen bewoner van de Reigerstraat krijgt het bedankpakketje uitgereikt.
Wim Jansen bewoner van de Reigerstraat krijgt het bedankpakketje uitgereikt. pr

Groen Wonen Vlist investeert in verduurzamen van woningen

Algemeen

De bewoners van o.a. de Reigerstraat en omliggende straten in Haastrecht hebben al hun medewerking verleend aan het verduurzamen van hun woningen. Woningcorporatie Groen Wonen Vlist is in het afgelopen jaar hiermee bezig geweest in samenwerking met Hagemans Vastgoedonderhoud. Het betreft een investering van maar liefst 2,2 miljoen euro.

Er is gekozen om het nodige groot onderhoud logisch te combineren met verduurzamingsmaatregelen. Deze investering van 2,2 miljoen euro is niet voor niets geweest: 46 woningen hebben gemiddeld een sprong gemaakt van energielabel E naar A. Hiervoor zijn de daken, de spouw en vloeren geïsoleerd, kozijnen vervangen en is er HR++ glas geplaatst. Er ligt een grote verduurzamingsopgave voor woningcorporaties en dit is daar weer een mooie bijdrage aan. Daarnaast zorgen de aanpassingen ook voor meer wooncomfort voor de huurders, door minder tocht in huis en minder noodzaak om te stoken. Dat scheelt ook weer stookkosten in de winter. Een win-win situatie dus!

Donderdag 22 oktober werd het project opgeleverd. De bewoners zouden voor hun medewerking tijdens de werkzaamheden bedankt worden met een groot feest. Door de coronamaatregelen kon dit helaas niet doorgaan. Medewerkers van Groen Wonen Vlist zijn als alternatief langs de deuren geweest met bedankpakketjes voor de bewoners.

Wim Jansen bewoner van de Reigerstraat krijgt het bedankpakketje uitgereikt.

Afbeelding
Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 12 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 13 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 14 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 15 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 15 uur geleden
Afbeelding
Boomband spijkeren 18 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 20 uur geleden
Afbeelding
Oud IJzer actie Ons Genoegen 23 uur geleden