Afbeelding

Rommelige commissie Ruimte

Algemeen

De commissie begon vorige week maandag met twee bespreekpunten op de agenda. Aan het begin van de vergadering probeerde commissie lid Van Veen (Lokaal Montfoort) het punt ‘huurafspraken horeca’ van de agenda af te voeren. Daar was in de vorige raadsvergadering na de indiening van een amendement al een besluit over genomen. Wethouder Van Wiggen had het opnieuw geagendeerd om een foutje te herstellen. Over dat foutje ontstond uitvoerige discussie en het punt was na de commissievergadering het enige bespreekpunt dat over bleef voor de raad van 5 november.

Insprekers

De heer Janssen kwam nog maar eens inspreken over ligplaatsen voor woonboten, die dateren van het bestemmingsplan (toen nog Linschoten) 1972. De zaak steekt periodiek de kop op en de commissie nam er kennis van. Made in Montfoort kwam twee plannen presenteren, die beide nog niet aan het college waren voorgelegd. Dit betrof een heel nieuw plan voor de Hoflandschool en het plan ‘IJsselvreugd’ (woningbouw achter het tankstation). De commissie vond de plannen mooi, maar nam er verder kennis van en vroeg om meer uitgebreide documentatie. De directeur van de onderwijsorganisatie waar de Hoflandschool onder valt bepleitte spoedige besluitvorming en het voorkomen van verder uitstel.

Hoflandschool

Op de agenda stond een (verdere) kredietaanvraag voor de realisatie van de Hoflandschool bij de sporthal. Sinds het eerste voorstel is dat al een aantal keren aan de orde geweest, echter zonder dat er concrete plannen waren bijgevoegd. Bon (IBML) verzocht aan het begin van de vergadering om dit punt van de agenda af te voeren, gesteund door de SGP die nog een fors aantal vragen onbeantwoord zag. Voorzitter Hammendorp stelde voor om toch maar tot bespreking over te gaan en dan aan het eind van de behandeling te bepalen of het voorstel rijp was voor bespreking en vroeg de commissieleden om terughoudend om te gaan met het afvoeren van voorstellen die eenmaal geagendeerd zijn. Vervolgens hadden alle fracties veel vragen (Wethouder Koster had er 75 geturfd na die ronde). Zij had het niet kunnen bijschrijven, evenmin als haar projectleider en zij voelde zich bovendien overvallen door de plannen zoals gepresenteerd door Made in Montfoort. Waarna alsnog werd besloten dat het plan niet rijp was voor bespreking in de raad. Eerst moeten alle vragen worden beantwoord, het plan Made in Montfoort worden besproken door het college en een raadsinformatiebijeenkomst belegd. Waarna dus voor de raad van 5 november slechts het al eerder gememoreerde punt overblijft.

Trudie Scherpenzeel

Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort 5 uur geleden
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal 6 uur geleden
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 7 uur geleden
Dave van de Born en Roan Vos leiden de puntenkoers in Rijssen (foto: Jannes Wolff).
Inliners SVO klaar voor Nederlandse Kampioenschappen 10 uur geleden
Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, kan iedereen meelopen met een dauwtraptocht.
Dauwtrappen vanaf de Cabauwse molen 12 uur geleden
Afbeelding
De laatste loodjes 15 uur geleden
Afbeelding
Bouwbedrijf Spruit bv is jarig en trakteert 7 mei, 19:00
Lopers komen aan bij 't Kruispunt.
Bevrijdingsvuur in Linschoten 7 mei, 18:00