Afbeelding
Cees Reichard

Annemarie Frederiks geeft 'MOND!' uit

Algemeen

Hoe moet je je mond en gebit verzorgen en waarom. Mondhygiënist en kindertandverzorgende Annemarie Frederiks uit Haastrecht vertelt dit in haar exclusief magazine 'MOND!' dat onlangs verschenen is. In haar blad geeft zij praktijkgerichte informatie over de mond, mondhygiëne en de mondhygiënist. Zij wil hiermee kennis overbrengen en tegelijkertijd de kloof tussen de patiënt/cliënt en tandheelkunde verkleinen.

Als meer dan 25 jaar is Annemarie Frederiks mondhygiënist, al meer dan 15 jaar kindertandverzorgende. Met eindeloos plezier vertelt zij haar patiënten dag in, dag uit, hoe ze hun mond en gebit moeten verzorgen. Daarnaast vertelt ze ook waarom. "Mensen met een droge mond, mensen met een beperkte manuele vaardigheid, mensen met weinig weerstand, verstandelijk gehandicapte mensen, ouderen, pubers en de allerkleinsten, ik help ze allemaal. Alles komt voorbij en dat maakt mijn werk afwisselend, dankbaar en gezellig. Ik noem het 'krabbelen en babbelen'. Mijn doel is om iedereen van heel jong tot hopelijk zeer oud, van een gezonde mond te voorzien."

Weinig kennis over de mond

Het valt Frederiks op dat er enorm veel tijdschriften over diëten, mindfulness en gezondheid zijn, maar er is niets over de mond terwijl deze toch een zeer belangrijke rol speelt. Daarbij komt ook nog dat de kennis van de mond en het gebit in Nederland vrij gering is. Daarom kwam zij op het idee om het allemaal eens op te schrijven; het belang van onze mond en veel achtergrondinformatie. Frederiks: "Het is mijn verhaal geworden, gebaseerd op heel veel praktijkervaringen. Geen wetenschappelijk verhaal, hoewel dat wel de basis is van de praktijk."

Leesbaar en informatief

In dit magazine veel aandacht voor mond & gezond. Voorts artikelen over verzorging van het kindergebit, feiten en fabels over tandsteen, over angst en kosten, het bleken van tanden enz. Het blad is goed leesbaar en informatief. Het maakt het één en ander goed duidelijk op een laagdrempelige manier. De mooie vormgeving maakt het blad extra aantrekkelijk.

Frederiks heeft het magazine in eigen beheer uitgegeven. Als het een succes wordt krijgt het een vervolg.

Het is te bestellen via https://denti-bianchi.nl/mond-magazine/ voor 7,95 euro en wordt kosteloos toegezonden.

Cees Reichard