Afbeelding

Haastrecht luidt ook de noodklok voor vluchtelingenkinderen in Griekenland

Algemeen

Op de ochtend van dinsdag 29 september hebben de kerkklokken in Haastrecht acht minuten en 20 seconden geluid. Acht minuten en 20 seconden, dat is precies 500 tellen. 500 is het aantal minderjarige asielzoekers dat Nederland op zou moeten nemen uit vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden.

Dat vinden meer dan 100.000 ondertekenaars van de petitie #500kinderen, 173 gemeenten en 5 provincies, net als vele kerken, artsen, wetenschappers, (oud)politici van alle kleuren, prominenten, de groep voormalig onderduikkinderen en vele mensenrechten- en noodhulporganisaties.

Om half tien overhandigden twaalf organisaties, waaronder VluchtelingenWerk, Defence for Children, stichting Vluchteling en Kerk in Actie, deze petitie aan de woordvoerders asiel & migratie van de Tweede Kamer.

De initiatiefnemers hoopten dat de noodklokken niet alleen in Den Haag maar in heel Nederland te horen zullen zijn geweest, en dat veel plaatselijke kerken dit gebaar hebben overgenomen.

De Hervormde kerk in Haastrecht werkte daar graag aan mee. Laten we ons hart openen voor de kinderen uit Griekenland! www.500kinderen.nl

Afbeelding
Kampioenen 1 uur geleden
Afbeelding
Kookworkshop voor 18+'ers: Lekker, gezellig en gezond 15 uur geleden
Afbeelding
Verhalencafé: Liefde en verlangen, heerlijk, maar soms dodelijk 16 uur geleden
Uitreiking Hugo Kotestein oorkonde.
Monumentenstichting Hugo Kotestein 17 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere kerkdienst in Montfoort 22 uur geleden
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos gisteren
Flamenco Linschoten (foto: Gijs Possel).
Fotograaf Gijs Possel exposeert Flamencodansers In Theater De Wilde Weg gisteren
Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt 18 apr, 19:00