Nieuw in het Muziekhuis: Basisvorming muziek 2-12 jaar

Vanaf eind september gaat het Muziekhuis Oudewater van start met vijf gloednieuwe cursussen voor kinderen van 2-12 jaar.
Dit nieuwe traject Basisvorming Muziek biedt jonge kinderen begeleiding bij hun muzikale ontwikkeling en draagt daarnaast ook bij aan de sociale, cognitieve en motorische ontwikkeling.
Plezier maken en spelenderwijs ontdekken staat in deze cursussen centraal.

Basisvorming Muziek bestaat uit diverse cursussen, die op elkaar aansluiten:

Ouder & Peuter muziek (2-4 jaar)
start zaterdag 10 oktober

In de cursus ‘Ouder & Peuter Muziek’ ontdekken (groot-)ouder/verzorger en peuter samen alles wat met muziek te maken heeft. Tijdens speciale thema lessen (1x per maand), leer je leuke liedjes die tijdens allerlei dagelijkse bezigheden gezongen kunnen worden. Ook gaan we samen aan de slag om muziek te maken op verschillende instrumenten en met allerlei materialen.
Deze unieke ervaring stimuleert de ontwikkeling van je peuter op het gebied van taal, spraak en op (senso-) motorische, sociale en emotionele vlakken.

Het Muziekavontuur (groep 1-2)
start dinsdag 29 september

Het Muziekavontuur is een cursus voor kinderen uit groep 1 en 2 van de basisschool (leeftijd 4-6 jaar). In 3 blokken van elk 10 weken gaan we samen op ontdekkingsreis en beleven we allerlei muzikale avonturen. Per blok gaan we aan de slag met een nieuw verhaal, dus blijft het heel spannend en gevarieerd. Hierdoor is het ook mogelijk om nog later in te stromen in deze cursus.
Op een speelse en vrolijke manier ontdekken we hoe leuk samen muziek maken kan zijn. We trekken in het Muziekhuis allerlei kleine en grote instrumenten en materialen uit de kast om op te spelen! Daarnaast gaan we zingen en bewegen op muziek en ontdekken we begrippen als hard en zacht, snel en langzaam, hoog en laag.

 1. Aantal lessen: 9 losse themalessen
 2. Lesduur: 45 min
 3. Dag en tijd: Zaterdag 09.00-9.45 uur
 4. Bekijk de lesdata op de website.
 5. Prijs: € 12 per losse les.
 6. € 90 voor de gehele serie van 9 lessen.
 7. Docent: Caroline van den Akker

Het Muziekfeest (groep 3-4)
start dinsdag 29 september

Vroeger was er AMV, nu is het tijd voor iets compleet nieuws! Het Muziekfeest! Het doel is hetzelfde; kinderen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met muziek. Niet uit een boekje, niet zittend achter een tafeltje, maar actief, binnen en buiten. Creatief, eigen muzieknoten maken van allerlei materiaal. Springend, rennend, maar ook fluisterend en sluipend! Op alle instrumenten die er in het Muziekhuis te vinden zijn gaan we samen muziek maken. Alle zintuigen worden geprikkeld, met veel humor, en met oog voor elk kind, zodat elk kind zich vrij kan voelen om op ontdekkingstocht te gaan. Wie houdt er nou niet van een feestje? Doe je mee?

 1. Aantal lessen: 30 lessen
 2. Lesduur: 45 minuten
 3. Dag en tijd: Dinsdag 15.30-16.15 uur
 4. Prijs: € 255
 5. Docent: Iris van Doggenaar

Slagwerkgroep (vanaf groep 5)
start dinsdag 29 september

Heb je altijd al willen drummen, maar nog geen drumstel huis? De Slagwerkgroep biedt een wekelijks trommel-uur, zonder dat je thuis hoeft te oefenen! We spelen op trommels van over de hele wereld en bouwen samen een repertoire op waarmee we ook gaan optreden!
Samen muziek maken is leuk en ook goed voor de sociale ontwikkeling. Hoe meer kinderen er mee doen hoe gezelliger het is. En hoe gezelliger het is hoe beter het ook gaat. Trommel je mee?

 1. Aantal lessen: 30 lessen
 2. Lesduur: 45 minuten
 3. Dag en tijd: Dinsdag 15.30-16.15 uur
 4. Prijs: € 255
 5. Docent: Patrick Streng

Snaren & Gitaren (vanaf groep 5)
start vrijdag 25 september

In het Snaren & Gitaren orkest ontdekken we spelenderwijs de akoestische- en elektrische gitaar, de ukelele en de basgitaar en ga je zelf deze instrumenten ook bespelen. We bouwen samen een repertoire op waarmee we ook gaan optreden!
De lessen zijn gericht op samen spelen en ontdekken. Daarom is het ook niet nodig om een eigen instrument te hebben en thuis te oefenen. In het Muziekhuis hebben we de gitaren klaar staan om in de les te gebruiken.

 1. Aantal lessen: 30 lessen
 2. Lesduur: 45 minuten
 3. Dag en tijd: Vrijdag 16.00-16.45 uur
 4. Prijs: € 255
 5. Docent: Maarten Bakker

Gratis proefles voor alle nieuwe cursussen!

Heb je meer interesse in privé- of duoles op een instrument?
Tot de herfstvakantie kun je gratis een proefles volgen!
Bekijk het aanbod voor instrumentles op de website.

Meer informatie en inschrijven:
www.muziekhuisoudewater.nl

Heb je vragen?
Bel of mail met het Muziekhuis:
info@muziekhuisoudewater.nl
0348-727045

Meer berichten